Antologie pentru serbarile scolare, clasele I-IV

9789738066755

Serbarile scolare reprezinta un respiro si o incununare a reusitelor lectiilor. Consider ca lucrarea ,,Antologie pentru serbarile scolare" contribuie la efectuarea unor spectacole scolare de calitate si doresc neobositilor invatatori succese in realizarea unor astfel de serbari.

Autor: Sofica Matei
Editura: Aramis
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 176
Limba: Romana
Disciplină: Comunicare In Limba Romana
Format: 16.5X23.5 cm
Vârstă: 7 ani, 8 ani, 9 ani, 10 ani, 11 ani
in stoc
8.00 lei
+

Descriere



Prefata


Cand am conceput lucrarea ,,Antologie pentru serbarile scolare" (cl. I-IV), am gandit mult la activitatea nobila si dificila a invatatorilor atunci cand organizeaza serbari scolare (si nu numai) fiind nevoiti sa procure materialul necesar (in topuri intregi de carti), cu ocazia unor astfel de activitati, mult indragite de copii.

Pentru usurinta cautarii si gasirii materialului necesar in conceperea si sustinerea unei serbari scolare cu prilejul oricarui eveniment din timpul unui an scolar, am cautat si scris cantece (din toate genurile), in limba romana, in limbile straine (mai uzuale), dansuri populare, versuri si teatru popular de Craciun si de Pasti. Lucrarea este impartita in capitole: Cantecele anotimpurilor, Cantece de scoala si pentru serbarea abecedarului, cantece patriotice (capitol imbogatit cu lucrari istoice, putin cunoscute), cantece din folclorul copiilor, colinde, cantece populare (cantecul propriu-zis), muzica din repertoriul cult (romante, lied, cantonete, arii), versuri educative, dansuri populare (horii si sarbii) care binedispun copiii. Cu teatrul popular de Craciun, cules de compozitorul Constantin Brailoiu si teatrul popular de Pasti, cules de compozitorul George Breazul (lucrari foarte valoroase), finalizez lucrarea.

In imbogatirea mesajului artistic al unui spectacol se pot folosi instrumente muzicale (dupa posibilitati), pseudo-instrumente muzicale (fir de iarba, solz de peste, clopotei) fluiere, ocarina, tobe sau instrumente de percutie create de copii. Efectele sonore mai pot fi realizate prin ,,fundaluri muzicale" cu aparatura electronica/CD, casetofoane etc.) folosind muzica unor mari compozitori: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven etc. Astfel de practici creeaza spectatorilor si interpretilor un plus de trairi afective, uneori chiar de neuitat.

Serbarile scolare reprezinta un respiro si o incununare a reusitelor lectiilor. Consider ca lucrarea ,,Antologie pentru serbarile scolare" contribuie la efectuarea unor spectacole scolare de calitate si doresc neobositilor invatatori succese in realizarea unor astfel de serbari. Sunt convinsa ca puteti imbogati repertoriul si cu alte lucrari muzical-literare, si chiar cu unele creatiile dumneavoastra.