Bacalaureat 2019 Limba si literatura romana Profil real - Dorica Boltasu-Nicolae

9789734727919
Autor: Dragos Silviu Paduraru, Dorica Boltasu-Nicolae, Dumitrita Stoica
Editura: Paralela 45
Anul aparitiei: 2019
Nr. Pag: 336
Limba: Romana
Disciplină: Limba Și Literatura Română
Format: 16X24 cm
Vârstă: 18 ani, 19 ani
Momentan Indisponibil
28.00 lei

Descriere

Sintezele sunt realizate intr-un limbaj accesibil si contin, de fiecare data, exemplificari si explicatii pentru notiunile fundamentale. De altfel, am incercat sa va oferim in primul rand ceea ce este esential in legatura cu un scriitor, cu un text sau cu un curent literar, evitand informatia nerelevanta. Suntem convinsi ca veti invata mai usor daca sintezele si eseurile sunt concise si clare, respectand insa acuratetea unei receptari specializate. In plus, eseurile nu pot fi altceva decat modele (de gandire, de interpretare a unui text).


Nu intamplator, la origine cuvantul „eseu" inseamna „incercare", prin urmare un eseu nu este o rezolvare unica, un fel de formula pe care e obligatoriu s-o memoram. Eseurile respecta cerintele formulate, astel incat puteti, citindu-le, sa intelegeti cum se scrie despre un text literar si sa elaborati apoi, plecand de la ele, propriul comentariu. In ceea ce priveste textele alese in cazul eseurilor, trebuie sa stiti ca programele de liceu si programa de bacalaureat nu prevad obligativitatea vreunui text. In cazul autorilor canonici (ei, da, sunt obligatorii) puteti alege ce texte vi se par reprezentative si, evident, mai interesante pentru o prezentare personala.

De exemplu, in cazul lui I.L. Caragiale am ales O scrisoare pierduta, dar se putea alege orice alta comedie sau orice alt text al scriitorului (numai din ratiuni practice sunt preferabile textele pe care studiat la scoala); in cazul lui Caragiale se alege de obicei o comedie, deoarece programa include si specia respectiva, iar scriitorul mentionat este cel mai stralucit comediograf pe care-l avem.

Ultima parte a cartii include 80 de teste pentru proba scrisa, prilej de a exersa comunicarea pe diverse teme: literare, culturale si sociale. In plus, va oferim sugestii de rezolvare pentru 28 dintre testele elaborate. Oricum, capitolul de sinteze si eseuri va orienteaza in acest exercitiu. In principiu, un rezultat bun la examen presupune lectura unor texte importante din autorii studiati, o buna stapanire a notiunilor de specialitate, o sintetizare si o exersare a lor cu ajutorul unui profesor sau al unei carti utile, cum speram sa fie cartea de fata. Va dorim succes


Autorii