Bacalaureat 2019 Matematica M1 - Radu Gologan. Conform noilor modele stabilite de MEN

9786067934052
Autor: Gabriel Vrinceanu, Mihaela Berindeanu, Nicoleta Agenna Ionescu Mazilu, Ovidiu Sontea, Radu Gologan
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2019
Nr. Pag: 240
Limba: Romana
Disciplină: Matematica
Format: 16X24 cm
Vârstă: 19 ani, 18 ani
in stoc
2750 lei
+

Descriere

In al doilea rand, pentru ca intelegerea faptului matematic si al utilitajii acestuia in dezvoltarea gandirii si a modelarii realitatii nu se poate face fara exercitiu intens si fara un efort intelectual. Aceasta insemna rezolvarea cu creionul in mana, in anii de liceu, a sute de exercitii si probleme. Evident ca profesorul de la clasa are, in acest sens, rolul cel mai important, prin exemple explicate si teme judicios alese.

Este insa esential ca elevul sa lucreze cat mai mult singur, sa-si descopere astfel punctele slabe si sa inteleaga in final fenomenele si metodele matematice studiate. Aveti in fata o colectie de exercitii care isi propune sa aduca o noutate pe piata auxiliarelor de matematica si anume prezentarea graduala ca dificultate si ca finalitate asteptata a unei suite de teste, utile pentru examenul de bacalaureat si pentru pregatirea treptata, de-a lungul claselor a XI-a si a XII-a. Lucrarea se adreseaza elevilor si cadrelor didactice deopotriva.

Pentru elevi, cartea este o invitatie spre studiul individual si autoevaluarea progresului personal, iar pentru cadrele didactice este un instrument valoros pentru urmarirea progresului fiecarui elev. Volumul contine teste conforme cu programa pentru bacalaureat la disciplina Matematica, pentru specializarea matematica-informatica, asemanatoare modelelor oficiale emise de Centrul National de Evaluare si Examinare al Ministerului Educatiei Nationale. Lucrarea cuprinde doua parti. Prima parte contine modele de simulare a examenului de bacalaureat pentru clasele a XI-a si a XII-a, pentru rezolvarea carora sunt necesare cunostintele predate la clasa pana in luna martie inclusiv.


Partea a doua a lucrarii contine teste pentru rezolvarea carora sunt necesare toate cunostintele predate in cei 12 ani de studiu. Aceste teste sunt clasificate pe grade de dificultate crescatoare, in trei module: A, B, respectiv C. Testele din modulul A sunt concepute de autori astfel incat intelegerea lor ar trebui sa asigure nota minima 6 la examen. Analog, modulul B se refera la nota minima 8, iar C la o nota intre 9,50 si 10. Testele mai usoare sunt insotite doar de indicatiile de rezolvare, dar testele dificile sunt insotite de rezolvari complete.


Autorii sunt profesori cu o bogata experienta de predare la licee de excelenta, cate au pregatit elevi cu rezultate exceptionale la examene si chiar la olimpiade. Multi dintre acesti elevi mi-au fost studenti de elita la Facultatea de Automatica si Calculatoare. In plus, autorii lucrarii au si o indelungata experienta in crearea de teste si probleme pentru examene si concursuri. Dragi elevi, dragi dascali matematicieni, recomand cu caldura acest minunat auxiliar.

Prof. dr. Radu Gologan Presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania

Altii au cumparat si...