Conversatii cu Regele Mihai

9786067934564
Autor: Stelian Tanase
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2018
Nr. Pag: 320
30%
in stoc
Pret vechi: 4490 lei
3143 lei
Discount: 1347 lei (30%)
+

Descriere

Una dintre cele mai mari personalitati ale Romaniei din secolul al XX-lea, Regele Mihai a fost martorul multor schimbari politice, interne si externe, care au schimbat cursul istoriei. Comemorand un an de la trecerea sa in nefiinta, Editura Corint publica cartea Conversatii cu Regele Mihai, de Stelian Tanase, ce face parte din colectia Corint Istorie Autori Romani.

Cartea este structurata sub forma de interviu si reprezinta transcrierea inregistrarilor audio/video realizate de scriitor cu fostul suveran roman de-a lungul mai multor zile, in aprilie 2005. Documentul scoate la lumina momente mai putin cunoscute din viata familiei regale. Trecand prin anii copilariei, in perioada interbelica, tensiunile politice la nivel inalt, al Doilea Razboi Mondial, exilul printre straini, de aproape jumatate de veac, si intoarcerea acasa, cartea infatiseaza un om corect, modest si muncitor, dar nu lipsit de simtul umorului; un adevarat model de curaj si bun simt.

Singurul monarh care a supravietuit 90 de ani propriei sale incoronari, Regele Mihai este considerat de multi istorici ca fiind una dintre personalitatile europene care au marcat puternic decursul istoriei, prin scurtarea celui de-al Doilea Razboi Mondial cu 6 luni, salvand astfel mii de vieti. Nu in ultimul rand, Regele Mihai a jucat un rol decisiv in evolutia Romaniei. Acesta, prin diferite misiuni diplomatice, a sustinut aderarea României la NATO si la Uniunea Europeana. Majestatea Sa nu si-a uitat niciodata poporul si fiecare actiune politica pe care a facut-o a fost in interesul tarii sale.

Pe langa interviurile transcrise, cartea este completata de o serie de fotografii inedite cu regele Mihai si familia sa, in diverse etape ale vietii, si cateva documente din Arhiva Casei Regale si de la Arhivele Nationale ale Romaniei.