Copilul sanatos si bolnav (Octavian Popescu)

9789739250207
Autor: Octavia Popescu
Editura: Fiat Lux
Anul aparitiei: 2008
15%
Pret vechi: 2100 lei
1785 lei
Discount: 315 lei (15%)
+

Descriere

...''Copilul sanatos si bolnav''


... cartea reprezintă un îndreptar care ne învaţă să înţelegem starea de sănătate şi, respectiv, starea de boală a copilului. 

- Autorul a fructificat deopotrivă cunoştinţele clasice de pediatrie, achiziţiile moderne de psihopatologie şi cele mai noi concepţii privind creşterea, dezvoltarea, educaţia şi patologia copilului, toate acestea filtrate prin propria experienţă de practician. 

- Cartea conturează mai întâi un portret al copilului sănătos, iar apoi trece în revistă bolile de care poate suferi un copil. 

- Creşterea şi dezvoltarea fizică a copilului, apoi dezvoltarea lui psihică sunt analizate etapă cu etapă. 

- În acest context, sunt determinate particularităţile psiho-biologice ale copilului, subliniindu-se că acesta nu este un adult în miniatură, ci are o personalitate proprie. 

- Fapt de la sine înţeles, spaţiul consacrat copilului bolnav este de două ori mai amplu decât spaţiul în care este conturat portretul copilului sănătos. 

- Bolile de care poate suferi copilul sunt prezentate sistematic, pe aparate şi sisteme ale corpului. 

- În capitole speciale sunt descrise simptomele după care pot fi recunoscute afecţiunile, primul ajutor de acordat de către adulţi şi, respectiv, modalităţile de prevenire. 

- Cu deschiderile din practica medicală de astăzi rezonează capitolul dedicat practicilor terapeutice alternative cu aplicare în pediatrie.