Cum sa te faci nevazut - Akiko Busch

9786068977461
Autor: Akiko Busch
Editura: Baroque Books And Arts
Anul aparitiei: 2019
10%
in stoc
Pret vechi: 42.90 lei
38.61 lei
Discount: 4.29 lei (10%)
+

Descriere

colectia savoir-vivre
traducere: Sinziana Dragos
ilustratia copertei: Attila Bajkó

Akiko Busch este profesoara la School of Visual Arts din New York si autoare a unei apreciate colectii de  eseuri, printre care Geography of Home, Nine Ways to Cross a River si The Incidental Steward. A fost editor la Metropolis Magazine si a conceput nenumarate cataloage pentru expozitii. In prezent locuieste in Hudson Valley.
 
O REVERENTA PENTRU DISCRETIE, INTR-O LUME A TRANSPARENTEI
O carte neasteptata, ametitoare si hipnotizanta, o cupola magica de revelatii ale puterii nevazutului, in care sa dispari, sa te pierzi, sa te amesteci cu discretia, ca sa iesi apoi transformat si puternic, plin de speranta si incredere intr-o existenta fireasca, linistita – intr-un cuvant, omeneasca.
Cu gratie, umor si precizie ce taie rasuflarea, o pledoarie despre virtutile necantate ale discretiei: mit si stiinta, uitare si regasire, o carte ca o strangere de mana secreta care circula de la prieten la prieten.
Akiko Busch este o fina observatoare a lumii si exploreaza nelinistea unui mod de viata mai putin supus cercetarii, dornic de invizibilitate, avid de discretie sofisticata si, cu surprinzatoare precizie, demonteaza mitul celebritatii si al prim-planului aducator de glorie efemera si de fericire in rate. O pledoarie neasteptata pentru discretie si pentru citadela sferei private intr-un univers invaziv, curios si devorator.
 
Kafka visa sa fie chelner.
Dorea sa fie prezent, dar invizibil.
Intr-o viata saturata de network-uri si de imagini, notiunea de invizibilitate nu a fost niciodata mai atragatoare. Suntem permanent inconjurati, si chiar impinsi, sa ne dezvaluim, sa ne impartasim si sa preluam intimitatea unei imense planete suprapopulate de vietati avide de exhibitie. Traim permanent sub presiunea  curentului de a fi vizibili si de a vedea tot, presiune exercitata nu numai de egali intre egali, ci si de competitia dintre magnatii industriei de iluzii care profita de pe urma patternurilor comportamentale.
Nu poate exista gratie acolo unde nu exista discretie.