Exercitii si probleme pentru clasa a V-a (Matematica)

9789739395854

"Prin conceperea exercitiilor si problemelor este stimulata gandirea si creativitatea elevului si ajutata dezvoltarea imaginatiei si a spiritului de observatie al acestuia."

Autor: Gheorghe Adalbert Schneider
Editura: Hyperion
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 200
Limba: Romana
Disciplină: Matematica
Format: 15X21 cm
Vârstă: 11 ani, 12 ani
1400 lei
+

DescrierePREFATA

Lucrarea de fata a fost elaborata in conformitate cu programa scolara actuala, cu scopul de a veni in sprijinul elevilor de clasa a -V-a, parintilor care doresc sa-si ajute copiii, precum si profesorilor.

Prin conceperea exercitiilor si problemelor este stimulata gandirea si creativitatea elevului si ajutata dezvoltarea imaginatiei si a spiritului de observatie al acestuia.

Lucrarea are o densitate mare de probleme si exercitii, prezentate sistematizat pe tipuri de probleme, grupate mai multe sub acelasi enunt. Acolo unde a fost posibil, s-a realizat o acoperire cat mai completa a capitolelor tratate, dandu-se posibilitatea elevului, ca prin repetitie si evaluare sa aprofundeze principalele tehnici legate de problemele din capitolele abordate.

In prima parte a lucrarii sunt prezentate enunturile problemelor, grupate in 4 mari capitole, referindu-se la numere naturale, multimi, numere rationale mai mari sau egale cu 0, elemente de geometrie si unitati de masura, teste finale de evaluare.

In partea a doua a lucrarii sunt date rezolvari ale exercitiilor si problemelor mai dificile.

Fiecare capitol abordat se incheie cu cateva teste de evaluare, care ajuta elevul sa aprofundeze cunostintele insusite, sa-si dezvolte imaginatia, gandirea si creativitatea, si ajuta profesorul sa stabileasca gradul de insusire de catre elev a cunostintelor din acel capitol.

Prin anumite probleme cu nivel mai ridicat de dificultate, lucrarea, se adreseaza si elevilor care se pregatesc pentru concursurile de matematica, iar prin unele probleme ce pot fi selectate din fiecare capitol, lucrarea este foarte utila pentru cercurile de elevi.

Autorul