Forma apei - Guillermo Del Toro

9789734672301
Autor: Guillermo Del Toro, Daniel Kraus
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2018
Nr. Pag: 424
Limba: Romana
Disciplină: Fictiune
Format: 13X20 cm
Vârstă: adulti ani
in stoc
49.95 lei
+

Descriere

Este anul 1962 si Elisa Esposito, o femeie muta, ramasa orfana din copilarie, se lupta cu monotonia vietii de ingrijitoare in schimbul de noapte la Centrul de Cercetari Aerospatiale Occam din Baltimore. Intr-o noapte fatidica, Elisa vede ceea ce nu-i era ingaduit sa vada, secretul cel mai bine pazit al Centrului: un om-amfibie, capturat in Amazon si studiat in scopurile Razboiului Rece.
Creatura este inspaimintatoare, dar in acelasi timp magnifica, capabila sa inteleaga limbajul si emotiile… iar Elisa nu se poate tine deoparte. Recurgind la limbajul semnelor, cei doi invata sa comunice. In scurt timp, afectiunea se transforma in dragoste, iar creatura devine singura ratiune de a trai a Elisei.

Fragment:

Richard Strickland citeste directivele generalului Hoyt. Se afla la trei mii trei sute de metri. Avionul bimotor se zguduie ca lovit de pumnii unui boxer. Ultima etapa de drum de la Orlando la Caracas, la Bogota si la Pijuayal, incheieturile pumnului Peru-Columbia-Brazilia.

Directivele chiar ca-s directe si-s presarate cu stersaturi negre. Explica, intr-o poezie militareasca sacadata, legenda unui zeu al junglei. Brazilienii ii spun Deus Branquia.
Hoyt vrea ca Strickland sa-i insoteasca pe vanatorii profesionisti. Sa-i ajute sa prinda chestia aia, ce-o fi ea, si s-o trimita in America. Strickland abia asteapta sa-si vada treaba facuta. O sa fie ultima lui misiune pentru generalul Hoyt. De asta e sigur.
Lucrurile pe care le-a facut in Coreea sub comanda lui Hoyt l-au tinut legat de general vreme de doisprezece ani. Relatia asta a lor e o forma de santaj si Strickland vrea sa se elibereze din ea.
0 sa duca la capat treaba asta, cea mai importanta de pana acum, iar de pe pozitia ulterioara o sa-si permita sa se retraga din serviciul lui Hoyt. Dupa aceea poate sa se duca acasa, in Orlando, la Lainie si la copii, Timmy si Tammy.

Poate fi sotul si tatal care n-a reusit niciodata sa fie, din cauza ca nu l-au lasat chestiile murdare ale lui Hoyt. Poate fi un cu totul alt om. Poate fi liber.