Ghidul Angelescu. Terapie antimicrobiana 2018

9789730259902
Autor: Șerban Benea, Gabriel Adrian Popescu, Cristina Popescu, Liana Cătălina Gavriliu, Elisabeta Benea
Editura: Bucuresti 2018
Anul aparitiei: 2019
29%
Momentan Indisponibil
Pret vechi: 70.00 lei
50.00 lei
Discount: 20.00 lei (29%)

Descriere


Pentru toți cei interesați de tratamentul corect al pacientului

Dr. Otilia-Elisabeta Benea, Dr. Liana Cătălina Gavriliu,  Dr. Cristina Popescu și Dr. Gabriel-Adrian Popescu alături de Houston NPA anunță ediția 2018 a Ghidului Angelescu de Terapie Antimicrobiană, singura publicație de acest gen din România, acum într-un  format grafic nou și în formulă actualizată.

După 6 ani de la lansarea ultimei ediții a volumului (în 2012), pe fundalul dezbaterilor actuale la nivel mondial privind  rezistența la antibiotice și în contextul unei nevoi acute de informare cu privire la administrarea corectă a acestora, apariția noului Ghid Angelescu de Terapie Antimicrobiană 2018 reprezintă un gest firesc, prin care se dorește oferirea unui instrument util, necesar cadrelor medicale pentru tratamentul corect al pacientului. Publicația abordează terapia antimicrobiană, prezentând indicații și  recomandari terapeutice în tratamentul sindroamelor infecțioase.

Persoanele interesate vor găsi informații legate de atitudinea potrivită în faţa unei suspiciuni de infecţie, vor putea să aleagă mai ușor schema terapeutică inițială, să afle ce antibiotice se pot folosi în cazul pacienților cu afecțiuni hepatice sau insuficiență renală sau când este sau nu indicată asocierea de antibiotice.

Informația este structurată în 4 mari capitole –  Principii generale de terapie antimicrobiană, Clase de antimicrobiene, Terapia sindroamelor infecţioase, Chimioprofilaxia infecţiilor – fiind redată concis prin scheme și tabele ușor de urmărit.

În ediția de față am inclus antimicrobiene înregistrate pentru utilizarea în ultimii 5 ani, iar recomandările terapeutice le-am actualizat în raport cu evoluția rezistenței principalilor agenți etiologici implicați în geneza sindroamelor infecțioase. Oriunde am considerat necesar, am subliniat situațiile în care NU este indicată prescrierea de antibiotice. Încheiem cu același crez pe care l-am avut de la prima ediție: ne dorim să existe cât mai mulți colegi care să întrebuințeze acest ghid, indiferent dacă își amintesc sau nu de numele autorilor”,precizează autorii în prefața volumului.

Ghidul abordează subiecte de interes major precum antibioticele în sarcină, modul de adminstrare a antibioticelor în cazul pacienților cu afecțiuni renale sau boli hepatice, indicații privind monitorizarea pacienților cu infecții severe, criteriile de evaluare a terapiei cu antibiotice sau erori în folosirea antibioticelor