Matematica Bacalaureat 2019 M_stiintele-naturii, M_tehnologic 40 de teste - Mihai Monea

9789734727933
Autor: Steluta Monea, Ioan Serdean, Adrian Zanoschi, Mihai Monea
Editura: Paralela 45
Anul aparitiei: 2019
Nr. Pag: 272
Limba: Romana
Disciplină: Matematica/Stiintele Naturii
Format: 16X24 cm
Vârstă: 19 ani, 18 ani
Momentan Indisponibil
2800 lei

Descriere

Cuvant-inainte :


Examenul de Bacalaureat reprezinta pentru fiecare tanar o placa turnanta in devenirea lui intelectuala si personala, avand menirea de a certifica pregatirea stiintifica si competentele dobandite in Iiceu, dar si de a deschide un orizont profesional sau academic adecvat fiecaruia. In consecinta, performanta la acest examen, si indeosebi la disciplina matematica, presupune un efort de pregatire constant, atat pentru parcurgerea continuturilor, cat si pentru fixare, sistematizare, recapitulare. Cartea se adreseaza celor care pregatesc bacalaureatul la matematica, de tip M_St-nat si M_tehnologic.

Lucrarea de fata isi propune sa fie un ghid eficient, cu o strategie completa, care sa raspunda tuturor exigentelor disciplinei si ale probelor de examen. Trebuie mentionat ca aceasta carte este adaptata la forma de organizare a probei de matematica din cadrul examenului mentionat. Elevii profilului stiinte ale naturii si cei ai profilului tehnologic au o programa de examen asemanatoare pentru clasele a XI-a — a XII-a, dar cu diferente importante de continut pentru clasele a IX-a — a X-a. De aceea, am evidentiat problemele si testele specifice doar elevilor de la profilul stiinte ale naturii. Astfel, acestea sunt marcate cu semnul „*".

Cartea are un pronuntat caracter metodic, fiecare paragraf avand trei componente: una de una de consolidare si una de evaluare. Primele patru capitole sunt rezervate antrenamentului specific pentru examen. Problemele sunt grupate pe teme, urmarind acoperirea completa a programei. Acolo unde o anumita tema nu era destul de bine reprezentata in variantele examenelor din anii precedenti, au fost adaugate probleme clasice, pentru o mai buna aprofundare a subiectului.

Asadar, un elev isi poate alege singur un capitol pe care vrea sa il repete si gaseste in carte un numar suficient de exercitii cu ajutorul carora sa-si atinga scopul. Problemele din partea de initiere sunt insotite doar de raspunsuri. Problemele din partea de consolidare sunt insotite de indicatii si raspunsuri, dar si de solutii detaliate acolo unde acest lucru se impune. Problemele din partea de evaluare nu au raspunsuri.


Capitolul al cincilea este rezervat testelor. Acestea au o structura specifica examenului de Bacalaureat. Testele sunt dispuse pe doua categorii. Prima categorie este formata dintr-un set de 30 de teste propuse, dupa modelul subiectelor date la examenul de bacalaureat din ultimii ani si insotite de rezolvari complete. Testele din a doua categorie sunt pentru autotestare si nu sunt insotite de rezolvari. Lucrarea poate fi folosita si pentru invatarea curenta, deoarece permite elevilor sa se antreneze in conditii reale, de bacalaureat. Ea se poate dovedi un instrument util profesorilor si elevilor in vederea recapitularii materiei la finalul unui capitol sau la sfarsitul anului scolar.


Altii au cumparat si...