Pachet Abecedar de nutritie si obezitate, autor Nicolae Hancu

6873
Autor: Nicolae Hancu
Editura: Sanatatea Press
Anul aparitiei: 2015
10%
in stoc
Pret vechi: 105.85 lei
95.27 lei
Discount: 10.58 lei (10%)
+

Descriere

Pachet Abecedar de nutritie si obezitate, autor Nicolae Hancu
 

Abecedar de obezitate - Nicolae Hancu, Cristina Nita, Anca Craciun

Peste o treime dintre romani sunt supraponderali, iar o parte dintre ei se confrunta cu problema obezitatii. Majoritatea oamenilor o vad ca pe o problema ce tine mai mult de frumusete, insa pierd din vedere implicatiile pe care le are pentru sanatate. In sprijinul lor vine cartea Abecedar de obezitate, scrisa de prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane, in colaborare cu dr. Cristina Nita si dr. Anca Craciun.
Obezitatea rezulta din acumularea in exces a grasimii. Este o boala severa, cu evolutie indelungata, care in lipsa tratamentului corespunzator se insoteste de multe riscuri: scurteaza viata, favorizeaza aparitia diabetului zaharat, a bolilor cardiovasculare, a unor forme de cancer, a varicelor si altele. Este o problema care trebuie tratata cu toata seriozitatea, iar supraponderea este anticamera ei.
 
Cartea este structurata in zece lectii esentiale pentru cei care doresc sa scape de aceasta problema sau sa previna aparitia ei. Din ele, vei invata:
1. Ce este greutatea sanatoasa si de ce apare tendinta de depasire a ei
2. Care sunt factorii care contribuie la excesul ponderal si cum se pot identifica
3. Fazele tratamentului obezitatii
4. Cum se desfasoara relatia cu medicul nutritionist – ce intrebari sa-i punem, cum ne poate ajuta
5. Care sunt capcanele in care cad cei care se decid sa lupte cu kilogramele in plus si cum pot fi evitate greselile obisnuite
 
Scrisa de specialisti reputati intr-un mod accesibil, cartea are un design atractiv si este usor de folosit. Nu promite diete miraculoase sau cure de slabit peste noapte, ci ofera solutii autentice, pe termen lung, pentru lupta cu kilogramele de care multi isi doresc sa scape, dar putini stiu cum.

Abecedar de nutritie. Sa devenim proprii nostri nutritionisti

Abecedarul de Nutritie este bazat pe cele mai noi date ale stiintei nutritiei, adaptate spre a fi usor intelese si aplicate de cat mai multe persoane. In acest sens, am folosit unele ghiduri sau tratate internationale si romanesti. Imensa cantitate de informatii din aceste surse a fost prelucrata si adaptata pentru populatia din Romania. La aceasta a contribuit contactul nostru zilnic cu semenii pe care ii sfatuim sau ii ingrijim.

In mod normal, ne place sa mancam pentru a ne satisface foamea, pofta sau gustul, dar si pentru a trai sanatos, stiind ca hrana este factorul cel mai important care ne influenteaza traiul, in bine sau in rau.

 

Alimentatia Sanatoasa inseamna un consum moderat, dar variat, de alimente si preparate culinare pe care le dorim apetisante, gustoase si sigure, repartizate in 3 mese principale si, eventual, 2-3 gustari. Scopul Alimentatiei Sanatoase este de a realiza un echilibru caloric si nutritiv.

 

Carausii celor 5 substante nutritive sunt cele 5 grupe de alimente:

1.       Cerealele si produsele cerealiere

2.       Fructele si vegetalele

3.       Laptele si produsele lactate

4.       Alimentele bogate in proteine: carne, produse din carne, oua, leguminoase (fasole si mazare boabe, linte, soia)

5.       Alimentele grase si produsele zaharoase

 

Alimentele sunt prietenii omului daca au anumite calitati. Nu exista alimente bune sau rele, ci alimente prietenoase sau mai putin prietenoase. Depinde  de noi sa stim sa le selectam si apoi sa le consumam corespunzator.

 

Calitatea vietii, in toate aspectele sale, este si ea influentata de Alimentatia Sanatoasa: de la capacitatea de munca fizica sau intelectuala, la gandirea pozitiva, creatie, procreatie sau competitivitate. Sanatatea si calitatea vietii sunt strans legate, generand caracteristica stare de bine. Alaturi de silueta corporala si echilibrul comportamental, ea confera fiecaruia o mare satisfactie.

 

In mod neindoielnic, frumusetea vietii depinde si de Alimentatia Sanatoasa.




Numar pagini: 215
Anul aparitiei: 2012