Tentatii - Corina Ozon

9786067630725
Autor: Corina Ozon
Editura: Herg Benet
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 240
Limba: Romana
Disciplină: Fictiune
Format: 13X20 cm
Vârstă: adulti ani
2995 lei
+

Descriere

Am citit cartea intr-o singura noapte, fara s-o mai las din mana. M-am revazut in franturi, in fiecare capitol din viata femeii care a trait dupa «cum se cade». Isi traia viata ca la carte, dar filele cartii ei erau goale, iar capitolele se repetau.


Fiecare dintre noi se va regasi in aceasta poveste, numai ca nu stiu cati vom avea curajul sa recunoastem ca avem temeri, regrete, vise neindeplinite si o dorinta secreta de a o lua de la inceput.


De a face o schimbare. Aceasta carte m-a rascolit, m-a facut sa plang, m-a trimis sa ma uit la reflexia mea in oglinda si m-a determinat sa-mi placa ceea ce vad in ea.


Scriitoarea Corina Ozon patrunde adanc in subconstientul uman si scoate la iveala ceea ce noi nu vrem sa recunoastem: «Esti captiv intr-o lume sigura, in care sentimentele se asaza in straturi, pana formeaza perna pe care dormi (…) Pana la urma, important este ca macar sa incerci sa intri in vis, oricat de tarziu ai crede ca este (…) Fericirea este un act de curaj».”


Fragment:


Am luat metroul si m-am dus sa fac cumparaturi. Eram putin nervoasa ca nu am reusit sa termin. Totul merge bine pana aproape de final, si atunci ori striga cineva, ori suna telefonul, ori intra careva si totul se duce naibii.


Am prins autobuzul chiar cand oprea in statie si abia m-am urcat cu plasele incarcate. Nu avem mult de mers, dar nu puteam sa o iau pe jos cu atatea greutati. M -am saturat sa car plase in fiecare zi, sa stau la cozi la casierii, langa mosi care cumpara doi rahati si nu au bani suficienti niciodata, langa babe certarete, langa mame cu copii mici, care urla ca loviti de streche.


M-am plictisit de acelasi program in fiecare zi, am obosit sa am grija sa fie mereu curat in casa, sa intind rufe, sa le strang cand s-au uscat, sa le calc.


Urasc sa sterg praful si sa spal gresia. Recunosc, copiii sunt cea mai mare realizare. Am un sot care nu are nicio initiativa, sa plecam undeva sau sa iesim intr-o seara.


Am mers doar la filme si de cateva ori la pizza. Avem musafiri cand sunt meciuri de fotbal si nu mai vreau sa strang dupa toti.


Sunt Marlena, nu Marilena, Marlena de la Marilyn Monroe, pe care mama a adorat-o in taina.