Descriere
Tratamentul natural pentru colesterolul marit
Cercetatorul american Roger Mason a intocmit un ghid practic de folosire a dietei si a suplimentelor pentru obtinerea unui nivel sanatos de colesterol. Dar aceasta nu este doar o carte despre scaderea nivelului de grasimi din sange, ci una despre sanatatea cardiovasculara completa.
Poate parea un inceput abrupt, dar este purul adevar. Boala arteriala coronariana (BAC) – numita si cardiopatia ischemica – este, de departe, principala cauza de deces in intreaga lume. Efectele colesterolului si ale trigliceridelor in aceasta afectiune sunt coplesitoare si indiscutabile. Insa nivelurile crescute de grasime din sange nu sunt corelate numai cu mortalitatea cauzata de BAC, ci cu decesele provocate de orice alta boala majora.
Cu siguranta, nu este prima data cand auzi de pericolul reprezentat de nivelul crescut de colesterol. Medicul tau, alti profesionisti in domeniul sanatatii, articolele si chiar reclamele lanseaza o serie de avertismente cu privire la faptul ca un colesterol ridicat poate omori. Dar... ce este totusi colesterolul? Cu totii avem in sange grasimi (lipide) necesare vietii. Colesterolul este o substanta moale si ceroasa care se gaseste in fluxul sangvin, fiind transportata in organism prin particule lipoproteice. Exista doua tipuri de colesterol: din lipoproteine cu densitate mare (high-density lipoprotein – HDL) si din lipoproteine cu densitate scazuta (low-density lipoprotein – LDL). HDL este colesterolul bun. Acesta colecteaza, descompune si elimina LDL care poate exista in organism. LDL este colesterolul rau, fiindca poate forma blocaje din placi acumulate de-a lungul arterelor si poate creste riscul bolilor de inima. Prin urmare, in general ne dorim un nivel de HDL mare si unul de LDL mic.
Cum ne putem indeplini acest obiectiv? Autorul considera ca o dieta saraca in grasimi, provenita din alimente naturale, este cea mai sigura cale pentru a scadea grasimile din sange. De aceea, le ofera cititorilor sai toate informatiile necesare pentru a-si imbunatati in mod natural profilul lipidic din sange. Asadar, intelegand si punand in practica recomandarile din aceasta carte vei beneficia de o sanatate mai buna a inimii si a arterelor. Mai mult decat atat, vei trai mai mult, bucurandu-te de o viata linistita si tonica, fara a recurge la medicamente sau operatii.
„A face alegeri mai bune in ceea ce priveste mancarea constituie secretul unei vieti lungi si sanatoase.” – Roger Mason
Cercetatorul american Roger Mason a intocmit un ghid practic de folosire a dietei si a suplimentelor pentru obtinerea unui nivel sanatos de colesterol. Dar aceasta nu este doar o carte despre scaderea nivelului de grasimi din sange, ci una despre sanatatea cardiovasculara completa.
Poate parea un inceput abrupt, dar este purul adevar. Boala arteriala coronariana (BAC) – numita si cardiopatia ischemica – este, de departe, principala cauza de deces in intreaga lume. Efectele colesterolului si ale trigliceridelor in aceasta afectiune sunt coplesitoare si indiscutabile. Insa nivelurile crescute de grasime din sange nu sunt corelate numai cu mortalitatea cauzata de BAC, ci cu decesele provocate de orice alta boala majora.
Cu siguranta, nu este prima data cand auzi de pericolul reprezentat de nivelul crescut de colesterol. Medicul tau, alti profesionisti in domeniul sanatatii, articolele si chiar reclamele lanseaza o serie de avertismente cu privire la faptul ca un colesterol ridicat poate omori. Dar... ce este totusi colesterolul? Cu totii avem in sange grasimi (lipide) necesare vietii. Colesterolul este o substanta moale si ceroasa care se gaseste in fluxul sangvin, fiind transportata in organism prin particule lipoproteice. Exista doua tipuri de colesterol: din lipoproteine cu densitate mare (high-density lipoprotein – HDL) si din lipoproteine cu densitate scazuta (low-density lipoprotein – LDL). HDL este colesterolul bun. Acesta colecteaza, descompune si elimina LDL care poate exista in organism. LDL este colesterolul rau, fiindca poate forma blocaje din placi acumulate de-a lungul arterelor si poate creste riscul bolilor de inima. Prin urmare, in general ne dorim un nivel de HDL mare si unul de LDL mic.
Cum ne putem indeplini acest obiectiv? Autorul considera ca o dieta saraca in grasimi, provenita din alimente naturale, este cea mai sigura cale pentru a scadea grasimile din sange. De aceea, le ofera cititorilor sai toate informatiile necesare pentru a-si imbunatati in mod natural profilul lipidic din sange. Asadar, intelegand si punand in practica recomandarile din aceasta carte vei beneficia de o sanatate mai buna a inimii si a arterelor. Mai mult decat atat, vei trai mai mult, bucurandu-te de o viata linistita si tonica, fara a recurge la medicamente sau operatii.
„A face alegeri mai bune in ceea ce priveste mancarea constituie secretul unei vieti lungi si sanatoase.” – Roger Mason