10 zile la Beijing. Jurnal de calatorie al unei vedete TV - Marina Almasan

9786068623399
Autor: Marina Almasan
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2014
25%
in stoc
Pret vechi: 21.90 lei
16.43 lei
Discount: 5.47 lei (25%)
+

Descriere

Priviti-ne: o mama si un fiu.
Doua generatii diferite. Mama s-a nascut si si-a trait copilaria, adolescenta si o farama din tinerete intr-o societate socialista multilateral dezvoltata. Adicatelea, a trait cu un picior in… comunism. Feciorul i s-a nascut intr-o tara libera. Cu un picior in capitalism. Stie despre Ceausescu tot cam cat stie mama lui despre Stapanul inelelor.
Cei doi se intalnesc deseori pe la cate-un colt de sfada, ea pozitionandu-se in rolul de „mama demodata”, iar el — in acela de „pusti rebel”. Si iata ca o idee nastrusnica reuseste sa-i adune pe amandoi pe aceeasi lungime de unda. Se indragostesc amandoi de una si aceeasi tara — comunista! — pe care o descifreaza impreuna: ea — in calitate de reporter, el — in calitate de fotoreporter. Timp de 10 zile, Beijingul i-a unit. Si-au rupt impreuna pingelele, cutreierand Istorie, Prezent si Viitor. Au rostit, la unison, cuvinte de uluire, de mirare, de admiratie, de incantare. Au invatat impreuna sa manuiasca betisoarele, sa intre smeriti intr-un templu budist, sa se targuiasca in bazaruri nesfarsite, sa razbata prin paienjenisul metroului, sa comande o ricsa sau o portie de noodles, sa rataceasca prin muzee sau pe stradute pierdute in istorie. Iar la final au fost amandoi de acord ca au avut o vacanta de vis. Chiar daca n-a durat decat 10 zile. Dar care s-au petrecut… la Beijing!

 

MARINA ALMASAN este un cunoscut om de televiziune, insa cariera ei ascunde si numeroase antecedente in ale scrisului. In studentie a fost, timp de trei ani, redactor-sef la revista Academiei de Studii Economice, iar in perioada pre-decembrista a avut multiple colaborari in presa vremii, la revistele Viata studenteasca, Scanteia tineretului, Contemporanul, Urzica, si a obtinut numeroase premii literare. Dupa decembrie '89, desi a fost aproape in totalitate absorbita de televiziune, a continuat sa cocheteze cu scrisul. Dincolo de numeroase scenarii pentru filme documentare si show-uri de televiziune, in 2004 publica, la Editura Niculescu, un volum pentru copii - Cele sapte patanii ale lui Victoras. In perioada 2008-2010, detine o rubrica permanenta in ziarul Adevarul de duminica, intitulata "Destainuiri". Din toamna anului 2011, accepta propunerea omului de afaceri timisorean Georgica Cornu de a sustine o rubrica permanenta in saptamanalul acestuia, Mehedinteanul. Incepand din 2012 are o rubrica permanenta in ziarul Ring.