Descriere
Stiti ca broccoli contine de doua ori mai multa vitamina C decat portocala? Ca heringul contine o mare cantitate de acizi grasi omega 3, atat de valorosi? Ca cimbrul este antiseptic si lintea este foarte bogata in fier? Pe o tema aflata in centrul preocuparilor actuale, aceasta carte pune accentul pe calitatile unui numar de 200 de alimente de baza, printre care fiecare va regasi, cu usurinta, produsele obisnuite.
Cele 200 de fise ilustrate sunt clasificate pe familii mari de alimente: lactate, grasimi, produse ale marii, carne, feculente, legume, fructe, condimente, bauturi.
Pentru fiecare aliment figureaza, in amanunt:
• informatiile pe care cercetarile actuale si stiinta ni le pot furniza in legatura cu beneficiile pentru sanatate si experientele aflate in curs;
• avantajele pentru sanatate, menite sa ne ajute sa descoperim ce foloase ne poate aduce consumul acestuia (greutate corporala, stare de bine, longevitate);
• beneficiile nutritionale: vitamine, minerale, proteine, valoare calorica;
• informatii si sfaturi practice care sa faciliteze alegerea, pregatirea si conservarea corespunzatoare.
• informatiile pe care cercetarile actuale si stiinta ni le pot furniza in legatura cu beneficiile pentru sanatate si experientele aflate in curs;
• avantajele pentru sanatate, menite sa ne ajute sa descoperim ce foloase ne poate aduce consumul acestuia (greutate corporala, stare de bine, longevitate);
• beneficiile nutritionale: vitamine, minerale, proteine, valoare calorica;
• informatii si sfaturi practice care sa faciliteze alegerea, pregatirea si conservarea corespunzatoare.