Abordari psihodinamice ale schimbarii comportamentale - Fredric N. Busch

9786064007001
Autor: Fredric N. Busch
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2019
32%
in stoc
Pret vechi: 35.00 lei
23.80 lei
Discount: 11.20 lei (32%)
+

Descriere

Schimbarea comportamentala poate fi vizata direct in psihoterapia psihanalitica? Sau apare doar ca efect al insight-ului si constientizarii aspectelor inconstiente? In volumul de fata, bazandu-se pe dovezi clinice si argumente teoretice, Fredric N. Busch arata cum eforturile de schimbare a comportamentului pot fi o parte a desfasurarii terapiei psihodinamice si pot fi utilizate pentru a spori intelegerea de sine si analiza transferului. Numeroase ilustrari clinice arata modul in care aceste tehnici psihodinamice pot fi utilizate in psihoterapie pe masura ce psihoterapeutul si pacientul colaboreaza pentru a face schimbari concrete in viata pacientului. Scrisa intr-un limbaj accesibil, cartea va permite psihologilor, psihiatrilor, studentilor si tuturor celor care folosesc diferite metode terapeutice sa fie mai eficienti in cabinet.

Fredric N. Busch este profesor de psihiatrie la Weill Cornell Medical College si la Columbia University Center for Psychoanalytic Training and Research din New York. A scris numeroase articole si carti despre abordarile psihodinamice ale anxietatii, panicii si depresiei.

Elucidarea conflictelor inconstiente si o relatie terapeutica productiva pot contribui la schimbarea comportamentului, insa pacientii (si oamenii in general) adesea cer interventii suplimentare pentru schimbarea comportamentelor. Intr‑adevar, comportamentul se dovedeste adesea destul de rezistent la schimbare, deoarece multi factori contribuie la persistenta tiparelor automate sau obisnuite.
Cunostintele despre inconstient si despre tipurile de conflicte intrapsihice si problemele de personalitate cu care se lupta pacientii ajuta terapeutii sa estimeze si sa identifice atat tipurile de dificultati comportamentale care ar putea aparea, cat si strategiile prin care sa le abordeze. Analistii pot lucra impreuna cu pacientii la clarificarea modului in care evenimentele survenite in perioada de dezvoltare, apararile, fantasmele sau principalele reprezentari ale sinelui si ale obiectului pot interfera cu eforturile de a schimba anumite comportamente. Fredric N. Busch