Descriere
Anton se cearta tot timpul cu sora lui mai mare si foloseste cuvinte... nepotrivite. Asta pana ajunge intr-o lume a vorbelor cu adevarat anapoda, unde tot ce se spune isi pierde sensul obisnuit, generand o realitate bramburita in care se intampla tot soiul de ciudatenii. Oamenii indeasa matele-n saci, la restaurant se servesc rabdari prajite, pupezele de neam ales poarta colac, iar copiii se joaca de-a despicatul firului in patru si de-a taiatul frunzei la caini.
Impreuna cu noii sai prieteni – Mate-Fripte, Zgarie-Branza si Linge-Blide –, Anton porneste in cautarea conducatorului Tarii Cuvintelor Anapoda. Numele lui este Teleleu Tanase si este un conducator la fel de bramburit ca toti ceilalti locuitori, dar singurul care ar putea sa-l ajute sa gaseasca drumul inapoi spre casa. Cei patru prieteni vor trece prin cele mai neobisnuite aventuri, in acea tara cu totul pe dos, dar plina de haz, unde cele mai importante lucruri se invart in jurul cuvintelor.
Adina Rosetti
In copilarie am umplut caiete cu compuneri despre vacante extraterestre. Ceva mai tarziu, am aterizat din greseala la o facultate economica si, pana la urma, am devenit scriitoare si jurnalista. Desi am scris doua carti pentru adulti, am descoperit ca cel mai mult imi place sa inventez povesti pentru copii. Din joaca mea cu cuvintele, au iesit pana acum trei carti: Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul, De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura? (ilustratii de Cristiana Radu) si Cartea Curajului (ilustratii de Alexia Udriste). Domnisoara Poimaine a descoperit ca se simte bine jucandu-se cu Timpul de scena, asa ca o puteti vedea si sub forma de piesa de teatru. Atunci cand nu scriu, fac ateliere de scriere creativa pentru copii, stau cu nasul prin carti sau ma distrez cu Clara si Anton, cei doi copii ai mei.
Livia Coloji
Desenez de cand ma stiu. Am inceput cu niste printese cu maini curbate si inca nu m-am oprit. In 2004 am absolvit Facultatea de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara si, dupa absolvire, nu mi-a luat mult timp sa-ncep sa fac ilustratii pentru carti, reviste, reclame si produse de tot felul. Am colaborat cu edituri din tara si din strainatate si am semnat mai bine de douazeci de titluri. In 2015 am ajuns pe lista scurta a World Illustration Awards, concurs organizat de catre Asociatia Ilustratorilor din Marea Britanie. Locuiesc in Timisoara, unde impart atelierul cu doi colegi si prieteni. Impreuna purtam numele de balamuc si sub acest nume lucram la diverse proiecte artistice.