Alimentele biologice umane, vol. 2 - P. V. Marchesseau

9786069475843
Autor: Pierre Valentin Marchesseau
Editura: Sens
Anul aparitiei: 2019
in stoc
25.00 lei
+

Descriere

„Gratie focului, am reusit sa facem „mancabile” alimente care, in mod normal, nu ne erau destinate. Aceste alimente anti-specifice si denaturate, care sunt cerealele si carnurile animale, sunt otravuri lente pentru noi, ele ne perturba metabolismul si ne viciaza umorile…

…Adversarul nostru cel mai de temut a fost si ramane omnivorismul omenesc, falsa teorie stiintifica, inventata in intregime pentru a servi anumite interese economice si a impinge constiintele in eroare, a le manipula si teleghida in scopuri straine omului (considerat ca fiind un mijloc, si nu un scop).” – P. V. Marchesseau

Fragment din Alimentele biologice umane, vol. 2:

Asadar, pe cat posibil, legumele apoase trebuie consumate in stare cruda, de preferinta sub forma de salate variate.
Fructele si salatele ar trebui sa reprezinte cam 80% din alimentatia umana, de unde reiese importanta lor. Varietatea legumelor apoase se exprima mai mult prin culori decat prin senzatia gustativa (gust); Varietatea acestora ne indica bogatia in oligo-elemente pe care, din pacate, contactul cu focul le distruge in buna masura.
Nu trebuie sa uitam, insa, ca alimentatia cu fructe si legume crude este singurul mijloc fiziologic de revitaminizare si remineralizare, adica de revitalizare.
 
Viata este prezenta mai ales in oligo-elemente (vitamine, minerale, enzime). A se priva de acestea prin intermediul focului este cea mai mare stupiditate omeneasca din toate timpurile.
Din fericire, viata este prezenta pretutindeni, in aer si in „prana” pe care le respiram, in soare si in razele lui ce ne scalda, in parfumuri (arome), in luminile (culorile) ce strabat atmosfera, in sunetele (armonii) ce ne patrund – de unde terapiile speciale (oxigeno-terapia, ozono-terapia, muzico-terapia), ca si cum aceste influente s-ar putea disocia si redistribui separat.
Naturopatia considera ca toate acestea fac parte din mediul specific omenesc de origine si ca ele ne sunt date „ca un intreg”, impreuna cu alimentele crude.
Viata ne este transmisa dincolo de substantele de natura materiala, si prin intermediul gandirii si al spiritului. Exista alimente electronice si biotonice, dar si alimente psihotonice si spiritonice.
Vom vorbi despre toate acestea. Dar sa revenim la salatele noastre.