Analiza datelor in cercetarea psihologica - Florin Alin Sava

9786068244235
Autor: Florin Alin Sava
Editura: Ascr
Anul aparitiei: 2011
10%
in stoc
Pret vechi: 50.00 lei
45.00 lei
Discount: 5.00 lei (10%)
+

Descriere

Reeditarea acestei carti raspunde unei nevoi stiintifice de a acoperi anumite tematici suplimentare, utilizate frecvent in cercetare, dar care nu erau prezentate in continutul primei editii - spre exemplu, procesul de adaptare pe populatie romaneasca a instrumentelor psihologice construite in strainatate, modul de derulare a analizelor de moderare si mediere, cu scopul de a aprofunda studiul relatiei dintre variabilele de interes. Aceasta editie a doua a lucrarii cuprinde o prezentare detaliata a beneficiilor si a limitelor asociate utilizarii acestor demersuri, alaturi de exemple concrete de lucru in aceasta directie.
 
De asemenea, carte "traduce" tehnicile statistice cele mai utilizate in cercetarea psihologica de varf - regresia multiliniara, tehnicile ANOVA sau ANCOVA, analiza factoriala exploratorie si cea confirmatorie - pentru toti psihologii care intampina dificultati in intelegerea demersului statistic din cadrul unor cercetari pe care le intreprind. In acest sens, lucrarea prezinta si discuta rezultatele oferite de doua dintre cele mai des intalnite programe statistice: SPSS si AMOS. Alaturi de acestea, au fost introduse unele programe suport, cum este PowerStaTim 1. 0, pentru analiza marimii efectului si a puterii statistice sau ModGraph, pentru analiza aprofundata a relatiei de moderare.
 
Pe langa interpretarea rezultatelor oferite de aceste programe, fiecare capitol contine una sau mai multe baze de date, care pot fi descarcate gratuit de pe internet. Fisierele respective pot fi utilizate de cititorii care dispun de aceste programe statistice, pentru a exersa problemele discutate.
Aceasta carte este fundamentala pentru psihologi sau studenti, prin aceea ca le spune clar ce si de ce sa faca intr-un anumit mod si nu in altul. Ea ofera informatii pertinente despre ceea ce se gaseste in spatele formulelor statistice pe care le utilizam intr-o cercetare.