Anotimpuri de trecere - Catalin Tirlea

9789737242570
Autor: Catalin Tirlea
Editura: All
Anul aparitiei: 2009
20%
in stoc
Pret vechi: 10.00 lei
8.00 lei
Discount: 2.00 lei (20%)
+

Descriere

Un roman din anii '90 cu actiune care se petrece dupa revolutie, iar personajele sunt afectate de schimbari: unul isi transforma carciuma Infratirea in Tiffanny, un director ajunge ministru mare, o biserica de cartier incepe sa vanda vin pentru populatie, pentru a face rost de fonduri.

Esenta cartii este iubirea dintre personajul principal, jurnalistul Matei si o tipa bine care lucreazaa la radio si care este casatorita cu un ministru, pe care il va parasi in cele din urma. Il va parasi si pe Matei si se va casatori cu un al treilea. Ideea e de anotimpuri de trecere, de schimbare in viata sociala romaneasca, dar si in destinele oamenilor. Asa cum este Romania, ciudata si imprevizibila.

Cartea e o reeditare, prima editie a aparut in 1998 la Albatros.

Editia  noastra este updatata cu un cuvant inainte al autorului si un dosar critic, la finalul volumului.

 

Catalin Tirlea, scriitor si diplomat, s-a nascut in 1964 la Bucuresti. Este licentiat in Litere al Universitatii Bucuresti. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania din 1994. Intre 1990 si 2002 a fost jurnalist cultural la Televiziunea Romana si a avut in paralel o intensa activitate publicistica in presa scrisa. Din 2002 este diplomat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei. A publicat volumele: Povestiri cu pensionari (proza scurta), 1993, Ed. Fundatiei Culturale Romane, Bucuresti (Premiul Ion Creanga al Academiei Romane) Avantul tinerimii (publicistica), Ed. Phoenix, Bucuresti, 1994, Povestiri cu pensionari (ed. a II-a), Ed. Helicon, Timisoara, 1996, cu o prefata de Eugen Simion, Prostia la romani (proza-pamflet), Ed. ALL, 1997, Anotimpuri de trecere (roman), Ed. Albatros, 1998 (Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, Premiul revistei Convorbiri literare - Iasi, Premiul I. L. Caragiale al Fundatiei Culturale Moftul Roman), Suburbanele Bucurestilor urmate de nuvela Fratele meu geaman, Ed. Gramar, 2002, cu o postfata de Nicolae Barna, Politica literara si viceversa (publicistica), Ed. Gramar, colectia Sinteze Documente Eseuri, 2002.