Arta conectarii umane. Legaturile noastre si semnificatia lor - Priya Parker

9786069540404
Autor: Priya Parker
Editura: Pagina De Psihologie
Anul aparitiei: 2023
15%
in stoc
Pret vechi: 60.00 lei
51.00 lei
Discount: 9.00 lei (15%)
+

Descriere

Ai participat vreodata la o conferinta de la care abia asteptai sa pleci? Ti s-a parut ca ai pierdut timp intr-o sedinta pe Zoom care ar fi putut fi rezumata intr-un email? Ai petrecut ore planificand o petrecere care s-a dovedit un esec?
Acordam timp, atentie si importanta intalnirilor noastre cu familia, cu prietenii sau cu colegii de munca. Intalnirile au potentialul sa schimbe felul in care ne privim pe noi insine si pe ceilalti si felul in care ne ducem viata. Cu toate acestea, cel mai adesea actionam automat si apelam la aceleasi tipare invechite si uitam sa luam in considerare conectarea interumana care este esentiala, este adevarata magie din spatele oricarui eveniment de succes.

Intr-un moment in care este mai important ca oricand ca oamenii sa se conecteze, Priya Parker conecteaza oameni in ciuda tuturor diferendelor si diferentelor. Ea plaseaza oamenii si ceea ce se petrece intre ei in centrul oricarui tip de intalnire si ne ofera solutii pentru a crea experiente semnificative si memorabile, de la conferinte si sedinte de lucru pana la tabere de vara si evenimente personale.

Exista cateva concepte fundamentale pentru imbunatatirea evenimentelor sociale:

Identifica un scop clar si nu te teme sa starnesti controverse.
Stabileste lista invitatilor pornind de la acest scop. Nu se aplica zicala „cu cat mai multi, cu atat mai bine“.
Alege locul si amenajarea lui in functie de scopul stabilit.
Pregateste invitatii pentru eveniment. Nu uita ca un eveniment incepe in momentul in care participantii au fost invitati.
Nu fi o gazda detasata, foloseste-te de puterea ta de gazda pentru a stabili reguli si a-ti proteja invitatii.
Incheierea unui eveniment este indispensabila si importanta.
In 2018, Arta conectarii umane a fost numita cea mai buna carte a anului de catre Amazon, Esquire Magazine, Financial Times, Bloomberg, iar conferinta TED sustinuta de Priya Parker a strans peste 2 milioane de vizionari.

„Arta conectarii umane este cartea care si-a castigat dreptul de a se afla in fiecare casa, in fiecare in organizatie si in fiecare birou din Romania. Asa cum avem un cod al bunelor maniere, prin efortul asumat al autoarei, Priya Parker, acum avem si un cod al relationarii constiente si intelepte.“ — Gáspár György, psihoterapeut imago, autorul cartilor Revolutia iubirii si Mindfulness Urban

„Un ghid excelent si extrem de practic! Arta conectarii umane arata cum sa transformam intalnirile noastre obisnuite in uimitoare oportunitati pentru aflarea sensului, pentru visare si pentru actiune. Aceasta carte ar trebui sa fie o lectura obligatorie pentru oricine, de la directori executivi la activisti civici, de la negociatori la gazde de evenimente. Sfaturi concrete care vor schimba pentru totdeauna modul in care te conectezi cu ceilalti.“ — Daniel L. Shapiro, fondatorul Harvard International Negotiation Program si autorul cartii Negotiating the Nonnegotiable

„Unele dintre cele mai bune lucruri in viata se petrec atunci cand oamenii se aduna laolalta. De aceea este uimitor cat de putina atentie acordam planificarii acestor momente. Sunt recunoscator pentru aceasta carte. A deschis noi perspective asupra intrunirilor printr-o combinatie incantatoare de concepte bine definite si exemple detaliate. Amfitrioni de toate felurile, aceasta este o lectura obligatorie!“ — Chris Anderson, director si coordonator al Conferintelor TED

„Oamenii, ca animale sociale, se aduna, se intalnesc si se conecteaza – cautand sens, scop, exprimare artistica. In aproape toate cazurile este un proces inconstient, care duce la frustrare si nemultumire. In ultimii ani am evitat evenimentele sociale intrucat mi se pareau lipsite de sens si nesemnificative. Am invatat multe din aceasta carte. Priya Parker a creat o arta si o stiinta a intrunirilor care sa aduca bucurie si satisfactie.“ — Deepak Chopra

„Clara si captivanta…. Pasiunea pentru intalnirile de succes anima fiecare pagina.“ — Sherry Turkle, autoare a Reclaiming Conversation: The Power of Talk in a Digital Age si Alone Together

Priya Parker este facilitator, specialist in consultanta strategica, autor si gazda podcastului New York Times, Together Apart.

S-a nascut in Zimbabwe dintr-o mama indianca si un tata american. Dupa divortul parintilor, Priya a pendulat intre doua familii si lumi extrem de diferite: cea a mamei – liberala, vegetariana, budista, ateista, holistica – si cea a tatalui – crestin evanghelic, conservator, carnivor, pasionat de baschet. Acesti ani si-au pus amprenta asupra ei si i-au format pasiunea pentru munca de gestionare a conflictelor si facilitare a dialogului.

La Universitatea din Virginia a urmat cursuri de Dialog Sustinut, de Gandire politica si sociala, cu accent pe Rasa, Etnie, Identitate si Imigrare. A studiat politica publica, economie, sociologie, guvernare si are un masterat in Administratie publica la Harvard Kennedy School.

Are un masterat in arhitectura organizatiilor, gandire sistemica si inteligenta colectiva. Priya a urmat cursuri de improvizatie, teatru si Yoga Dance si foloseste notiuni din fiecare in exercitiile de interrelationare in cadrul grupurilor.

Este fondatoarea Thrive Labs, unde ofera consultanta pentru activisti, persoane oficiale, directori de corporatii, pedagogi si filantropisti. Este membru al Forumului Economic International in Comisia pentru Valori si in Comisia pentru Noi modele de conducere. Este membru fondator al Sustained Dialogue Campus Network. In prezent, Priya este expert principal la Mobius Executive Leadership, o firma care ofera programe de dezvoltare organizationala.

Este casatorita cu Anand Giridharadas, autor, jurnalist la New York Times si analist politic la MSNBC. Locuiesc impreuna cu cei doi copii in Brooklyn, NY.