Bunele Maniere - PLANSA

9786065744370

Rezultatele şcolare şi integrarea fericită în colectiv sunt două consecinţe sigure ale bunelor maniere la şcoală.

Editura: Ars Libri
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 1
Limba: Romana
Disciplină: Dezvoltare Personala
Format: 50X70 cm
Vârstă: 14 ani, 6 ani
in stoc
12.00 lei
+

Descriere

Cea mai importantă educaţie a unui copil are loc în interiorul familiei. Primele reguli de politeţe le învăţăm de la părinţi şi bunici. Apoi, învăţăm de la doamna educatoare, de la doamna învăţătoare şi de la toţi profesorii noştri. Toţi aceşti oameni din jurul nostru ne dau sfaturi. Şi noi le dăm mai departe copiilor noştri.

Disciplina şi educaţia copilului reprezintă cartea de vizită a oricărui părinte.

Vreţi să aveţi un copil care să se poarte civilizat, trebuie în primul rând să ţineţi cont de faptul că spontaneitatea, energia şi impulsivitatea le influenţează acţiunile şi cuvintele. De asemenea, mulţi copii preiau cuvinte sau acţiuni de la oamenii din jur. De aceea este bine să acordaţi o atenţie deosebită inclusiv manierelor dvs. şi anturajului.


Primii paşi în învăţarea codului bunelor maniere pentru copii:

Bunele maniere sunt mai puţin întâlnite la copiii sub vârsta de 7 ani, pentru că, de cele mai multe ori, le este greu să îşi imagineze că lumea nu se învârte în jurul lor. Însă educaţia în acest sens ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă, 2-3 ani, când copilul înţelege şi face conexiuni între ceea ce se desfăşoară în jurul lui.

Primele maniere se pot învăţa chiar prin joacă. Pornind de la faptul că cei mici întind jucăriile către părinţii lor, este bine să le mulţumiţi de fiecare dată când le luaţi. Aşa vor deprinde acest obicei de a mulţumi când primesc ceva. Un alt pas pe care nu trebuie să-l uitaţi când vă învăţaţi micuţii codul bunelor maniere este acela de a împărţi jucăriile lui cu ceilalţi parteneri de joacă. Acest lucru ar trebui să se realizeze de la o vârstă cât mai mică, pentru că în acest fel vă veţi obişnui copilul cu ideea că este în regulă să-şi împartă jucăriile, chiar dacă sunt momente când nu primeşte nimic în schimb.

Nu uitaţi să stabiliţi reguli şi limite, care trebuie să fie respectate!

Încă de când sunt în faşă este important să le impuneţi câteva reguli. Aşa cum mereu aţi decis ca nu îl ţineţi prea mult în braţe pentru a nu se obişnui, că nu va adormi în patul dvs. pentru a nu-şi face un obicei din asta, este la fel de important ca şi atunci când creşte să fiţi pe poziţie cu regulile şi limitele. Numai că de data aceasta ele nu mai trebuie să fie tacite, ci verbalizate şi clarificate.

Planșa are dimensiunea 50x70 cm, tipărită pe carton de 300g/mp, plastifiată lucios, conține agățătoare.