Descriere
„Marea ciudatenie a Cismigienilor e ca, pe masura ce patrunzi in aceasta lume care nu exista, in loc sa faci un pas inapoi, ca omul care stie cum stau lucrurile, te afunzi in ea ca intr-un vis despre care stii ca e vis, dar ti se pare atit de frumos, incit iti doresti sa tina cit mai mult.” (Cristian Teodorescu)
„In Cismigienii, Eugen Cadaru isi asuma riscul de a duce originalitatea catre ultimul grad, nu mai vorbim de forma, de expresie, de incertul stil, ci de curajul alegerii unui punct de plecare ideatic nemaifolosit de altii ori de hotarirea de a da un continut literar unei nebuloase ideologice din ce in ce mai risca(n)te.” (Catalin Badea-Gheracostea)
„Combinatie subtila intre genul SF si fantasticul conventional, romanul lui Eugen Cadaru e o poveste originala si bine inchegata estetic, amintind discret de omoloagele unor Eliade si Culianu.” (Adrian G. Romila)
„Cismigienii de Eugen Cadaru este o carte mare, un roman care va fi citit cu interes, curiozitate si placere de toti cei interesati de alternativele mitului si ale istoriei.” (Ana Dobre)
Eugen Cadaru (n. 1973, Bucuresti) a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti. In 2009 a obtinut doctoratul in Cinematografie si Media la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” din Bucuresti, cu o teza intitulata „Realismul magic in arta cinematografica”. Este prezent cu povestiri in antologiile: Ferestrele timpului (2013), Lumi stranii (2014), Argos Trei (2017), Fictiuni centenare (2018), Antologia prozei romanesti science‑fiction (2018). A mai publicat A opta zi e‑n fiecare noapte (2014) si Misterioasa scrisoare a domnului Tesla (2017). Povestirile sale au fost recompensate cu numeroase premii nationale (Premiul Conventiei Nationale RomCon 2015; Premiul Conventiei Nationale RomCon 2017; Premiul „Ion Hobana“ 2018), precum si cu Premiul de incurajare al Societatii Europene de Science‑Fiction, acordat in cadrul Conventiei Eurocon 2014 Dublin.