Colesterolul. Prieten sau dusman? Studiu complementar al materiilor grase - Pierre Valentin Marchesseau

9786069078044
Autor: Pierre Valentin Marchesseau
Editura: Sens
Anul aparitiei: 2019
20%
in stoc
Pret vechi: 25.00 lei
20.00 lei
Discount: 5.00 lei (20%)
+

Descriere

In general, oamenii cred intr-un mod foarte simplist ceea ce afirma medicii insuficient formati in fiziologie, si anume ca alimentele grase (unt, lapte gras, branzeturi grase, oua etc.) sunt agentii directi ai colesterolului in exces din sange, si astfel, cauza indirecta a bolilor cardio-vasculare.   
Colesterolul, trebuie sa stiti inca de la inceputul acestor randuri, nu este o substanta straina si daunatoare, dimpotriva, este o substanta fiziologica si foarte utila economiei organismului. Doar excesul de colesterol este daunator. Virtutile acestuia in limitele normale sunt numeroase: este un agent vitaminic (aport de vitamine lipo-solubile), energetic (rezerva nutritiva), lubrifiant al vaselor si al articulatiilor,  protector al mucoaselor, generator al parului si al unghiilor si al hormonilor sexuali masculini si feminini.
 
Este o substanta protectoare, anti-toxica si echilibranta in anumite schimburi. Este deci o auto-aparare a organismului nostru. A incerca sa scapam de colesterol prin eliminarea din alimentatie a produselor care il contin este adesea o eroare grosiera. Intr-adevar, colesterolul este indispensabil in transformarea unor elemente, cum sunt vitaminele si hormonii, iar atunci cand lipseste organismul nostru il va fabrica din fainoase, amidon si zaharuri (la nivelul ficatului). Natura a prevazut totul, dar aceste eforturi de reglare epuizeaza considerabil rezervele noastre neuro-endocrine.
 
Fragment din Colesterolul:

Colesterolul nu este cauza problemelor, iar excesul lui nu este decat un mod de autoaparare. Responsabil, la urma urmelor, este bolnavul insusi.  
• Adevarata origine a colesterol-maladiei este hiperfunctionarea „auto-defensiva” a ficatului in fata consumului excesiv de grasimi prajite, gatite si a cerealelor, fainurilor si zaharurilor denaturate prin foc.
• Pentru a face ca acizii grasi sa fie miscibili in apa (si transportabili de sange) colesterolul formeaza cu ei esteri. Ori, in acest caz, al grasimilor saturate, acest proces incepe de la „fosfo-amino-lipide”-le obtinute din metionina asimilabila (adica continuta in ouale crude si scoicile crude).
• In caz de carenta de metionina cruda, colesterolul va prelua stafeta. Aceasta operatie de urgenta obliga ficatul sa fabrice un colesterol de proasta calitate (esteri putin miscibili, fiind necesara o cantitate dubla). 
 
Rezultat: depunerea acestui colesterol endogen pe peretii vaselor si ai inimii.
 
N. B. Ca sa rezumam, supraalimentatia omnivora, denaturarea prioritara prin foc, sedentarizarea excesiva a motorului muscular uman; apoi, o enervare
constanta care deregleaza sistemul nervos visceral si, in fine, chimizarea sau poluarea alimentelor noastre, sunt marii responsabili pe care ii regasim, ca intotdeauna, pe banca acuzatilor. Trebuie ca oamenii si medicii lor sa fie cu adevarat miopi pentru a nu vedea cauzele care ii omoara. Au ochi, dar nu ne vad, au urechi, dar nu ne aud. Sa adaugam, pentru a incheia, ca nici varsta, nici sarcina, nu sunt factori specifici ai colesterolemiei, asa cum pretinde medicina oficiala. Nu toti batranii si nu toate femeile gravide o fac. Se intampla, intr-adevar, ca un numar destul de mare dintre acestia sa fie victimele ei. Iar daca sunt victime, este pentru ca au mancat prost si continua sa o faca, ceea ce propria lor constitutie le interzicea.