Conacul Slade - David Mitchell

9786067797473
Autor: David Mitchell
Editura: Humanitas
Anul aparitiei: 2020
5%
in stoc
Pret vechi: 34.00 lei
32.30 lei
Discount: 1.70 lei (5%)
+

Descriere

Traducere si note de Mihnea Gafita

Un nou roman semnat de autorul bestsellerului international Atlasul norilor prezent in topurile de vanzari din Marea Britanie si S. U. A., declarat una dintre cele mai bune carti ale anului de The Guardian, The Telegraph, Sunday Times, The New York Times, San Francisco Chronicle, NPR, Los Angeles Times, Kirkus Reviews si nominalizat la International Dublin Literary Award.

 

Tine-ti ochii larg deschisi, sa nu treci cu vederea o usita neagra de fier. Nu departe de pubul Vulpea si Copoii, in zidul inalt de caramida ce margineste o alee neobisnuit de ingusta, daca se intampla sa fie intrunite conditiile strict necesare, ai sanse mari sa dai peste intrarea in Conacul Slade. Te intampina o persoana straina, care-ti spune pe nume si te invita inauntru. La inceput, nu mai vrei sa pleci. Mai tarziu, descoperi ca nu poti. La fiecare noua ani, cei care locuiesc in Conac – un cuplu bizar, frate si sora – lanseaza cate o invitatie unica unei persoane singure, care-i mai altfel: un adolescent precoce, un politist proaspat divortat, o studenta interiorizata. Dar ce se intampla cu-adevarat in Conacul Slade? Daca ai ajuns sa afli, e deja prea tarziu…

 

„Am devorat acest roman intr-o singura seara. Alambicat inrudita cu celelalte carti ale lui David Mitchell, aceasta fantezie compacta debordeaza de energie mitchelliana clasica. Atent imaginata si trepidand de forta narativa, cartea aceasta este un Dracula pentru noul mileniu, un fel de Hänsel si Gretel pentru adulti, o aducere aminte a faptului ca fictiunea poate fi atat de distractiva.“ — ANTHONY DOERR, autorul bestsellerului Toata lumina pe care nu o putem vedea


Scriitorul englez DAVID MITCHELL s-a nascut in 1969, la Southport, Lancashire. Isi face studiile de literatura engleza si americana la University of Kent, urmand apoi un masterat de literatura comparata. Se muta in Sicilia si apoi in Japonia, la Hiroshima, unde tine cursuri de limba engleza timp de opt ani. Debuteaza cu romanul Ghostwritten (1999), castigator al John Llewellyn Rhys Prize si finalist la Guardian First Book Award, caruia ii urmeaza, in 2001, Visul numarul 9 (Number 9 Dream; Humanitas Fiction, 2018), finalist la Booker Prize si la James Tait Black Memorial Prize, si Atlasul norilor (Cloud Atlas, 2004; Humanitas Fiction, 2008, 2013), roman castigator al British Book Literary Fiction Award si nominalizat la Booker Prize, Nebula Award si Arthur C. Clarke Award, ecranizat in 2012, cu Tom Hanks si Halle Berry in rolurile principale. In 2006 publica, de asemenea cu mare succes de critica si de public, Omul de ianuarie (Black Swan Green; Humanitas Fiction, 2015), urmat de The Thousand Autumns of Jacob de Zoet (2010), roman nominalizat la Booker Prize si distins cu Commonwealth Writer’s Prize, The Bone Clocks (2014) si Slade House (2015). In 2016, Mitchell termina nuvela From Me Flows What You Call Time, care face parte din proiectul Future Library — o capsula literara a timpului reprezentata de 100 de autori emblematici si urmand a fi lansata in 2114. In 2003, David Mitchell apare in antologia Granta a celor mai importanti tineri scriitori englezi, iar in 2007 este inclus de revista Time in topul celor mai influente 100 de personalitati din lume. Printre numeroasele premii acordate lui David Mitchell se numara Geoffrey Faber Memorial Prize si South Bank Show Literature Prize.