Copilul mic, nevoia de miscare, exercitiu fizic si joc. Indrumar pentru parinti, bunici si educatori - Dumitru Buiac

9786067118742
Autor: Dumitru Buiac
Editura: Eikon
Anul aparitiei: 2018
in stoc
25.00 lei
+

Descriere

Copilul mic, nevoia de miscare, exercitiu fizic si joc. Indrumar pentru parinti, bunici si educatori - Dumitru Buiac 
 
 
Dumitru Buiac s-a născut în anul 1939. În 1962 a absolvit Institutul de Cultură Fizică. Campion și recordman al României în probele de alergare medii și lungi. Antrenor de atletism și preparator fizic la loturile naționale de parașutism sportiv și radiogonometrie operativă, dar și la o echipă de fotbal din divizia A. În paralel a lucrat la Institutul Național de Fiziologie „Daniel Danielopol” și Centrul Național de Medicină Sportivă, elaborarând lucrări de specialitate în domeniul efortului fizic, lucrări prezentate la unele simpozioane din Japonia, Franța și Ungaria.

În 1990 a început o nouăî etapă, preocupându-se mai puțin de sportul de performanță și mai mult de sportul pentru sănătate, de exercițiile fizice în scop educativ, sanogenetic și de recuperare. În toată această perioadă, până la pensionare, a fost kinetoterapeut la Sălile de recuperare Neuromotrie din Leagănul de copii „Sf. Ecaterina” din București. A ținut cursuri de kinetoterapie pediatrică la ANEF, de Psihokinetoterapie la Facultatea de Psihologie „Titu Maiorescu” și cursuri de formare a maseurilor profesioniși la Ministerul Muncii.

Cărți publicate: Mers + alergare = sănătate, Editura Sport-Turism, 1978 și Livros Horizonte Limited Lisboa, Portugal, 1979, Rezistența în sport, Editura Sport-Turism, 1983, Oina. Jocul perfect, Editura Profexim, 2005, Sănătatea și activitățile fizice de-a lungul timpului, Federația română Sportul Pentru Toți, 2007, Educația fizică și sportul. De la trupul îmbunătățit al creștinului la corpul anabolizat al sportivului, Editura Eikon, 2008, Elemente de psihokinetoterapie, Editura Eikon, 2013.

Se spune că „înțeleptul trebuie să facă el mai întâi ceea ce vrea să-l învețe pe altul a face”. Autorul acestor scrieri și îndrumări încearcă să respecte acest precept și la cei 80 de ani ai săi face zilnic mișcare și alergare, exercițiul său principal.