Culegere de probleme de aritmetica si algebra pentru clasele V - VIII

9786065890015

"Prin conceperea exerciţiilor şi problemelor este stimulată gândirea şi creativitatea elevului şi ajutată dezvoltarea imaginaţiei şi a spiritului de observaţie al acestuia."

Autor: Gheorghe Adalbert Schneider
Editura: Hyperion
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 328
Limba: Romana
Disciplină: Matematica
Format: 14.5X21 cm
Vârstă: 15 ani, 14 ani, 13 ani, 11 ani, 12 ani
in stoc
2500 lei
+

DescriereLucrarea de fata a fost elaborata in conformitate cu programele scolare actuale, cu scopul de a veni in sprijinul elevilor din clasele 5 -8, parintilor care doresc sa-si ajute copiii. precum si profesorilor.
Prin conceperea exercitiilor si problemelor este stimulata gandirea si creativitatea elevului si ajutata dezvoltarea imaginatiei si a spiritului de observatie al acestuia.
Lucrarea are o densitate mare de probleme si exercitii, prezentate sistematizat pe tipuri de probleme, grupe mai multe sub acelasi enunt. Acolo unde a fost posibil, s-a realizat o acoperire cat mai completa a capitolelor tratare, dandu-se posibilitatea elevului, ca prin repetitie si evaluare sa aprofundeze principalele tehnici legate de problemele din capitolele abordate.
In prima parte a lucrarii sunt prezentate enunturile problemelor, grupate in 9 mari capitol, referindu-se la numere natural, multimi, numere intregi, numere rationale, numere reale, calcul algebric, elemente de organizarea datelor, functii, ecuatii, inecuatii si sisteme de ecuatii.
In partea a doua a lucrarii sunt date rezolvari ale exercitiilor si problemelor mai dificile .
Prin anumite probleme cu nivel mai ridicat de dificultate, lucrarea, se adreseza si elevilor care se pregatesc pentru concunsurile de matematica, iar prin unele probleme ce pot fi selectate din fiecarc capitol, lucrarea este foarte utila pentru cercurile de eleviI