Cum am devenit roman - Szekely Ervin

9786064400130
Autor: Szekely Ervin
Editura: Curtea Veche
Anul aparitiei: 2017
35%
in stoc
Pret vechi: 40.00 lei
26.00 lei
Discount: 14.00 lei (35%)
+

Descriere

Cum am devenit roman - Szekely Ervin 
 
SZEKELY ERVIN s-a nascut in 1957, la Salonta. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai“, din Cluj. A ocupat posturi de consilier juridic si a lucrat ca ziarist. In perioada 1992–2004 a fost deputat in Parlamentul Romaniei, iar in urmatorii patru ani, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. In prezent este ziarist in cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune. Este casatorit, are un fiu si o nepoata. In afara de Cum am devenit roman a publicat cinci carti in limba maghiara: doua volume de publicistica si trei romane. Aceasta este a doua carte aparuta si in limba romana, dupa Jilt si caldaram (Curtea Veche Publishing, 2016). 
 
La inceput, totul este simplu. Suntem noi, si sunt ei. Schema este clara: noi suntem cei buni, ei sunt cei rai. Noi avem dreptate, ei nu. Ratiunea nu are nicio legatura cu asta. Apoi, lucrurile incep sa se complice.
SZEKELY ERVIN
 
Szekely Ervin s-a nascut in comunitatea maghiara din orasul Salonta, in judetul Bihor. Studiile sale de drept la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj, mandatul de deputat in Parlamentul Roma-niei, functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii si activitatea de ziarist in cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune i-au permis sa descopere tot mai mult Romania si sa descrie in cartile sale cele mai interesante aspecte ale experientelor sale.
 
Eroul lui Szekely Ervin a fost nevoit sa invete, din primii sai ani de viata si pana in prezent — in familie, in scoala, in magazine, la meciurile de fotbal, in tot ceea ce a auzit, a citit si a scris — ca anumite ganduri si discutii trebuie tinute secrete, deoarece toate lucrurile, actiunile, judecatile de valoare au o dubla dimensiune: intr-un fel sunt vazute de romani, si in cu totul alt fel de maghiari.
 
Experientele descrise in Cum am devenit roman, nascute din convietuirea romano-maghiara, devin extrem de interesante si foarte amuzante, atunci cand lucrurile nu sunt asa cum se astepta sa fie, cand realitatile romanesti cu care intra in contact il suprind in mod placut si il fac sa piarda certitudinile pe care comunitatea sa a incercat sa i le transmita.