Cum gandeste omul - Audiobook, James Allen

9786069373064
Autor: James Allen
Editura: Act Si Politon
Anul aparitiei: 2016
15%
in stoc
Pret vechi: 23.00 lei
19.55 lei
Discount: 3.45 lei (15%)
+

Descriere

Cum gandeste omul - Audiobook, James Allen
 

Autorul insistă asupra ideii că individul are puterea de a-și modela singur caracterul și de a-și crea propria fericire. Timp de o oră, lectura în limba română a actorului Cosmin Șofron, vă oferă posibilitatea de a cunoaște o profundă analiză spirituală a gândului omenesc.

„Și am visat să scriu cărți care să-i ajute pe oameni, bărbați sau femei, bogați sau săraci, educați sau needucați, cu experiență de viață sau nu, să găsească inlăuntrul lor sursa succesului, fericirii, împlinirii, adevărului fără margini.” (James Allen)

GÂNDIREA ȘI CARACTERUL

A avea un caracter nobil, nu ține de privilegiu sau de șansă, ci este rezultatul natural al efortului susținut de a gândi corect. Omul, ca stăpân al tuturor gândurilor sale, deține cheia fiecărei situații. El este întotdeauna suveran, chiar și în cea mai profundă stare a sa de slăbiciune și abandon. Poate demonstra că este creatorul propriului său caracter, sculptorul vieții sale și constructorul destinului său, dacă își controlează gândurile, urmărind efectele acestora asupra sa, asupra altora și asupra vieții și circumstanțelor sale.

Fiecare om se află acolo unde este prin legea ființei sale. Înțelegerea puterii creatoare a lui, îl face pe om să devină stăpânul de drept al propriei persoane. Orice sămânță de gând semănată sau lăsată să cadă în minte, prinde rădăcini și va înflori mai devreme sau mai târziu sub formă de acțiuni.

Un om cu mintea pură, nu va ajunge dintr-odată să comită o infracțiune doar sub presiunea unei simple forțe exterioare. Gândurile și acțiunile bune nu pot produce niciodată rezultate rele, la fel cum gândurile și acțiunile rele nu pot produce rezultate bune. James Allen definește suferința ca fiind efectul gândirii greșite îndreptate într-o anumită direcție. Un om se află în starea potrivită doar atunci când este o ființă fericită, sănătoasă și prosperă; iar sănătatea, fericirea și prosperitatea reprezintă rezultatul unei adaptări armonioase a lumii interioare a omului la cea exterioară și la mediu. Persistența într-un anumit curs al gândirii, fi el bun sau rău, va produce cu siguranță rezultate asupra caracterului și circumstanțelor.

„Voința omului, forța de nevăzut, ce dintr-un suflet nemuritor s-a născut, orice țel îl va atinge negreșit, nu-i stau în cale nici ziduri de granit.”

SĂNĂTATEA

Boala și sănătatea își au rădăcina în gândire. Gândurile bolnăvicioase își vor găsi exprimarea într-un corp bolnav. Spre exemplu, schimbarea regimului alimentar, nu-l va ajuta pe omul care nu-și va schimba gândurile, pentru că atunci când omul își purifică gândurile, nu va mai dori mâncare impură. Allen este de părere că nu există nici un medic asemenea gândului voios, pentru a alunga suferințele corpului. Nu există alinare comparabilă cu bunăvoința. A nutri în fiecare zi gânduri pașnice față de oricine, îi aduce posesorului lor liniște din plin.

GÂND ȘI SCOP

„Cel care a învins îndoiala și frica, a învins eșecul. Fiecare gând al său este aliat cu puterea, și toate dificultățile sunt întâmpinate și depășite cu vitejie.”

Cum gândește omul îndeamnă ascultătorii să își concentreze forțele gândului asupra obiectivului pe care și l-au stabilit. Nu trebuie să permiteți gândurilor să rătăcească în capricii efemere, dorințe și fantezii. Aceasta este calea ideală către autocontrol și adevărata concentrare a gândului. Cei care fac ca toate condițiile să îi slujească și care cred cu tărie în scopul lor, încearcă fără frică și înfăptuiesc cu măiestrie.

Voința de înfăptuire izvorăște din cunoașterea faptului că puteți înfăptui. Îndoiala, frica, sunt marii inamici ai cunoașterii, iar cel care le încurajează, își pune singur piedică la fiecare pas.

REALIZĂRILE

„Toate realizările, fie că au loc în afaceri, în plan intelectual sau spiritual, reprezintă rezultatul gândirii direcţionate precis, sunt guvernate de aceeași lege şi decurg din aceeaşi metodă. Singura diferenţă stă în obiectul realizării.”

Realizările unui om sunt rezultatul direct al propriilor gânduri, iar un om puternic nu îl poate ajuta pe unul mai slab, decât dacă cel slab este dornic să fie ajutat. Conform acestui audiobook, era o obișnuință ca oamenii să gândească și să spună: „Mulți oameni sunt sclavi, pentru că unul este opresor; să îl urâm pe opresor!” Însă unii inversează aecastă judecată, spunând: „Un om este opresor, pentru că mulți sunt sclavi; să îi disprețuim pe sclavi!”

Doar înălțandu-și gândurile, un om se poate ridica, poate învinge și realiza ceva. Nici progresul, nici realizarea, nu sunt posibile fără sacrificiu. Cu cât își înalță mai mult gândurile, cu atât mai mare va fi succesul lui și cu atât mai binecuvântate și durabile vor fi realizările lui.

Realizările intelectuale sunt rezultatul gândului dedicat căutării cunoașterii, iar realizările spirituale reprezintă incununarea aspirațiilor sfinte.

VIZIUNI ȘI IDEALURI

Viziunile și idealurile sunt gândurile aspiraționale ale fiecăruia. Oamenii sunt hrăniți de viziunile frumoase. Sculptorii, compozitorii, pictorii, poeții, profeții, înțelepții sunt creatorii edenului.

A dori înseamnă a obține; a aspira înseamnă a înfăptui.

Nu există noroc! Înzestrările, puterile, materialul, posesiunile intelectuale și spirituale sunt roadele efortului.

SERENITATEA

Calmul minţii este una dintre cele mai frumoase nestemate ale înţelepciunii. Omul ajunge să fie calm în măsura în care se înţelege pe sine ca fiinţă ce evoluează prin gândire. Omul puternic, calm este întotdeauna iubit şi respectat.

Cu cât omul devine mai liniștit, cu atât mai mari sunt succesul lui, influența lui, puterea lui în slujba binelui. Serenitatea semnifică echilibrul rafinat al caracterului.

Cuvânt al autorului: „Suflete răvășite de furtuni, oriunde ați fi, în orice condiții ați trăi, să știți aceasta: în oceanul vieții, insulele binecuvântării vă zâmbesc și țărmul însorit al idealului vostru vă așteaptă sosirea. Țineți-vă mâinile strâns pe cârma gândirii.”