Despre educatia, dezvoltarea, drepturile si evolutia copilului, autor Maria Montessori - Pachet 5 carti

6881
Autor: Maria Montessori
Editura: Vremea
Anul aparitiei: 2019
5%
in stoc
Pret vechi: 127.08 lei
120.73 lei
Discount: 6.35 lei (5%)
+

Descriere

Despre educatia, dezvoltarea, drepturile si evolutia copilului, autor Maria Montessori - Pachet 5 carti

De la copilarie la adolescenta - Maria Montessori

Viziunea mea despre viitor nu mai este cea a unor oameni care dau examene si parcurg perioada de certificare de la liceu la universitate, ci aceea a unor persoane individuale care trec de la un anu¬mit stadiu de independenta la altul mai inalt, cu ajutorul propriei activitati, prin propriul lor efort de vointa, ceea ce constituie evolutia interna a individului.
 

Taina copilariei - Maria Montessori

 

Taina copilariei este scrisa in trei parti, analizand copilul de la nastere si pana la perioada contactelor cu societatea. In ciuda intentiei, parintii sunt primii care actioneaza asupra dezvoltarii copilului ca o frana, in special in privinta ritualului de somn sau prin grija excesiva fata de incercarile de a merge a celui mic.
 
Educatorul poate sa joace un rol benefic sau dimpotriva asupra evolutiei copilului, si, in sfarsit, aceasta carte vorbeste despre drepturile copilului - un termen foarte interesant si nou, mai ales in Romania.
 

Mintea absorbanta - Maria Montessori

 

In aceasta carte se vorbeste despre energiile mentale, acelea care ii dau copilului capacitatea de a construi si de a consolida in spatiul catorva ani, de unul singur, fara profesori, fara niciunul din procedeele educative obisnuite, toate caracteristicile personalitatii umane, chiar daca este lasat aproape singur si chiar daca adesea i se pun si piedici.
 
Aceasta victorie a unei fiinte slabe din punct de vedere fizic, nascuta cu posibilitati mari, dar practic fara ca in ea sa se fi dezvoltat deja niciunul din factorii vietii mentale, a unei fiinte despre care se poate spune ca porneste de la „zero“, dar care intr-un rastimp de sase ani depaseste toate celelalte fiinte este, intr-adevar, unul din marile mistere ale vietii.
 

Educatie si pace - Maria Montessori

 

Traducerea cartii „Education and Peace” a Mariei Montessori pentru prima data in limba romana este un eveniment deopotriva mangaietor si rascolitor. Mangaietor pentru ca ne readucem aminte ca e nevoie sa urmam prin educatie calea catre pace, mereu de redescoperit. Si, daca ne-am abatut de la ea, avem, iata, ocazia sa ne intoarcem. Rascolitor pentru ca, citind, ne dam seama ca pacea interioara este  punctul de plecare si temelia intelegerii dintre oameni. Unde, pe acest drum, ne aflam impreuna si fiecare dintre noi?
 
Maria Montessori scria:
Pacea este un obiectiv care se poate realiza numai printr-un acord si exista doua mijloace care conduc la aceasta uniune pacificatoare: unul este efortul imediat de a rezolva conflictele fara violenta, adica evitand razboiul; celalalt este efortul prelungit de a construi in mod stabil pacea intre oameni. Evitarea conflictelor este misiunea politicii. Construirea pacii este misiunea educatiei. Este urgent necesar sa facem sa se inteleaga necesitatea unui efort concertat si colectiv pentru construirea pacii.
 

Copilul in familie - Maria Montessori

Adultul in relatia cu copilul – aceasta este tema cartii pe care o avem in fata. Maria Montessori aduce in discutie in mod direct tendinta adultului de a actiona de pe pozitia celui mai puternic, de a se substitui vointei si activitatii copilului.
Nu din rea vointa, ci, de cele mai multe ori, dintr-o disponibilitate insuficient cugetata sau dintr-o grija iubitoare, dar fara intelegere, care ia copilului greutatea efortului, dar si bucuria imensa de a-si construi singur edificiul propriei vieti. Eforturile copilului sunt o expresie instinctiva a vietii care sacrifica de regula confortul pentru a obtine cresterea interioara.