Descriere
Bestsellerul New York Times care a schimbat dieta Americii, acum si pentru tinerii cititori, include 12 sfaturi pentru alegeri alimentare corecte.
Ce avem la cina? parea o intrebare simpla pana cand jurnalistul si detectivul alimentar Michael Pollan a inceput sa investigheze dincolo de aparente. De la fast-food si mancarea organica pana la vanatoare, fermele mici si deja desueta recolta, adaptarea pentru cititorii tineri a celebrei explorari a lantului trofic efectuate de Michael Pollan ii incurajeaza pe copii sa ia in calcul consecintele pe care le au alegerile lor alimentare asupra sanatatii personale si globale.
Cu ajutorul unui format inteligent si convingator, a informatiilor actualizate, a unui numar mare de fotografii, grafice si elemente vizuale, precum si postfetei si sfaturilor de la final, Dilema omnivorului serveste drept mesaj indraznet pentru generatia care are cea mai mare nevoie de el: este timpul sa preluam controlul asupra obiceiurilor alimentare ale natiunii – si totul incepe cu tine.
In aceasta carte, vei merge sub acoperire intr-un supermarket si vei adresa intrebari precum,, Ce inseamna cu adevarat eticheta de pe o banana, pe care scrie organic?”si,, Unde a fost crescut puiul din acest nugget?”. Vei investiga ce se intampla dincolo de locul cinei si, pana sa digeri ultima pagina, vei fi pus cap la cap toate piesele fascinante (si uneori socante) ale puzzle-ului din farfuria ta si ale modului in care a ajuns acolo.
Dilema omnivorului este o carte revolutionara si foarte premiata, care ne-a schimbat fundamental modul in care privim mancarea. Iata o adaptare edificatoare pentru tinerii cititori, care pune accent pe consecintele pe care le au alegerile lor alimentare asupra sanatatii personale si globale.
Nu orice carte va schimba viata unui cititor, dar aceasta chiar e posibil sa o faca.
Kirkus
Kirkus
Cu un impact la fel de puternic ca editia pentru adulti, dar acordat perfect pentru o audienta tanara, acest titlu este o hrana vitala pentru minte.
Booklist
Booklist
Michael Pollan a scris mai multe carti, printre care cinci bestselleruri New York Times: Cooked, Food Rules, In Defense of Food, Dilema omnivorului (Publica, 2017) si The Botany of Desire (care a primit Premiul Borders Original Voices pentru cea mai buna carte de nonfictiune din 2001 si a fost desemnata cea mai buna carte a anului de American Booksellers Association si Amazon). Colaboreaza cu New York Times Magazine si este profesor de jurnalism la Universitatea Berkley din California. Cartile sale despre mancare si agricultura au castigat numeroase premii, printre care Premiul Reuters/World Conservation Union Global pentru jurnalism de mediu, Premiul James Beard si Premiul Genesis al American Humane Association. In 2010, revista Time l-a inclus pe lista celor mai influenti 100 de oameni din lume.