Dinastia vulturilor - Alessandro Baussmerth

9786067934649
Autor: Alessandro Baussmerth
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2018
8%
in stoc
Pret vechi: 29.90 lei
27.50 lei
Discount: 2.40 lei (8%)
+

Descriere

„Al treilea roman cu pretext istoric al lui Alessandro Baussmerth se foloseste de circumstantele ascensiunii si decaderii dinastiei de Hohenstaufen, ca si de multe dintre evenimentele din Europa secolelor al XII-lea si al XIII-lea pentru a ne provoca, de fapt, la o dezbatere vesnica privind puterea, exercitarea si sensul exercitarii acesteia. Naratiunea se plimba din contemporaneitate in Evul Mediu, avand si o proiectie catre viitor, tocmai pentru a sublinia perenitatea acestei teme – cui ii foloseste exercitiul puterii, care este raportul dintre cei care o detin si cei care suporta consecintele, ce este aceea o «buna guvernare» in trecut, dar si in prezent.

Va recomand textul lui Alessandro Baussmerth nu numai datorita profunzimii mesajului subliminal, ci si pentru dinamismul actiunii si desfasurarea extrem de alerta a naratiunilor (in planuri diferite, in momente istorice diferite). Este o lectura atractiva, instructiva, este o carte pe care nu o veti lasa din mana.”
Prof. VLAD NISTOR
 
ALESSANDRO BAUSSMERTH s-a nascut in casa unui povestitor.
Copilaria si-a petrecut-o intr-o lume plina de culoare, sunet si viata. Copilul era rege. In casa bunicilor, in zilele lungi si ploioase, micutul Alessandro priveste curios cartile vechi de istorie in limbi necunoscute. Fascinat de poze si tablouri, el se cufunda in lumea tainica a unui trecut misterios. A trai in trecut devine placerea sa ascunsa. In timp isi da seama ca prezentul se naste din trecut. Descopera repede ca trecutul are diverse chipuri care se pot schimba in functie de narator.
Isi insoteste tatal in lungi calatorii, in care cunoaste oameni aparte si locuri secrete. Imaginatia tanarului impleteste mereu prezentul cu trecutul. Istoria devine un spatiu in care poate evada.
De-a lungul existentei se adapteaza realitatii, practicand diverse activitati. Invata limbi straine si astfel ajunge la izvoare, cautand printre ele semnele timpului. Acestea ii starnesc si mai mult dorinta de a afla adevarul. In cautarea acestuia se alatura un timp celor care incearca sa-l descopere prin mijloace? tiintifice. Devine un experimentator, un om de stiinta. Incepe sa se joace cu creatia. Viata si moartea il fascineaza. Alege mereu calea cea mai aspra. Bucuriile si greutatile vietii de lup singuratic il insotesc pretutindeni. Cei in varsta il privesc cu uimire, in timp ce tinerii il asculta atenti.
Ajunge sa fie profesor universitar. Urmeaza drumul firesc al existentei: devine la randul sau un povestitor. Naratiunea pe care o compune cauta sa fie deosebita, sa nu semene cu cele auzite. Discipolii ii cer sa scrie. Acelasi lucru il sfatuiesc si cei doi magisteri care i-au indrumat pasii in lumea semnelor ascunse.
Nimic nu este intamplator...