Dupa ce te-am pierdut - Jojo Moyes

9786063312298
Autor: Jojo Moyes
Editura: Litera
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 397
Limba: Romana
Disciplină: Fictiune
Format: 14 X 20 cm
Vârstă: adulti ani
Momentan Indisponibil
49.90 lei

Descriere

Cum de a ajuns sa lucreze intr-un bar din aeroport si sa-si petreaca timpul urmarindu-i cu privirea pe cei care pleaca spre alte locuri? Sau de ce nu se simte inca acasa in apartamentul pe care il are deja de un an? Oare familia ei o va putea ierta pentru ce a facut cu optsprezece luni in urma? Si va reusi vreodata sa treaca peste iubirea vietii ei? Ceea ce Lou stie sigur e ca ceva trebuie sa se schimbe.


Apoi, intr-o noapte, la usa ei bate cineva. Dar oare straina care ii apare in prag are raspunsurile pe care ea le cauta sau ii aduce doar alte intrebari? Daca inchide usa, viata ei va continua ca pana acum: simpla, ordonata, sigura. Daca o deschide, va risca totul. Insa Lou a facut candva o promisiune: sa traiasca. Si, daca vrea sa o respecte, va trebui sa deschida larg usa...


Fragment :

Capitolul I


Barbatul voinic de la capatul barului asuda. Isi tine capul plecat deasupra paharului cu scotch dublu, dar, din cand in cand, arunca o privire furisa, peste umar, spre usa. Stropi de transpiratie ii lucesc pe fata, in lumina benzii cu leduri. Omul scoatc un fel de oftat prclung, suierator, si se intoarce la bautura lui.


- Hei, tu...

lmi ridic privirea de la paharele pe care tocmai le stergeam.

- Imi mai torni un pahar?


As vrea sa-i spun ca nu e o idee prea buna, ca nu l-ar ajuta cu nimic, ba dimpotriva, ar intrece masura. Dar e un tip masiv, mai sunt doar cincisprezece minute pana la ora inchiderii si, potrivit regulilor firmei, nu am nici un motiv sa-l refuz, asa ca ma apropii, ii iau paharul si il tin la nivelul ochilor. El face un semn din cap catre sticla:


- Dublu, spune, si-si trece mana grasa peste chipul jilav.

- Face sapte lire si douazeci, va rog.


E unsprezece fara un sfert, intr-o noapte de marti, iar la pubul cu specific irlandez Shamrock and Clover, din aeroportul East City - pub care e la fel de irlandez ca si Mahatma Gandhi este aproape ora inchiderii. Barul se inchide la zece minute dupa decolarea ultimului avion, si, in momentul de fata, nu mai suntem aici decat eu, un tanar zelos cu un laptop, doua femei care palavragesc la masa doi si barbatul care bea tacticos dintr-un Jameson dublu, cu gheata, asteptand fie cursa SC107 spre Stockholm, fie cursa DB224 spre MUnchen - cea din urma are o intarziere de patruzeci de minute.