Fericire. Sau ceea ce conteaza cu adevarat in viata. Colectia savoir-vivre - Hanno Beck

9786068977348
Autor: Aloys Prinz, Hanno Beck
Editura: Baroque Books And Arts
Anul aparitiei: 2019
in stoc
54.90 lei
+

Descriere

Hanno Beck este redactor la Frankfurter Allgemeine Zeitung si, din 2006, profesor la Pforzheim Universität, in Germania. A castigat Deutscher Finanzbuchpreis.
 
Aloys Prinz este profesor de economie la Westfälische Wilhelms Universität din Münster, Germania, si castigator al aceluiasi Deutscher Finanzbuchpreis.
 
UN   GHIONT  PENTRU  O  LUME   MAI   FERICITA
 
Ce este, de fapt, fericirea? Se poate masura? Se poate cumpara? Se poate prezice? Se poate lasa mostenire? Dar, de atras, se poate atrage? Se poate regla, se poate doza sau se poate comanda pe masura?
 
„Toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este in felul in care urci pantele abrupte spre varf.“ – GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
 
„Fericirea este ceva ce intra in viata ta pe o usa pe care nu iti aduci aminte sa o fi lasat deschisa.“ – ROSE LANE
 
Fast happy? Aimez-vous fast food? Ce au in comun Ray Kroc, John Pemberton si Harland Sanders? Foarte simplu: caloriile si varsta. Kroc a fondat McDonald’s, imperiul hamburgerilor, cand avea 52 de ani. John Pemberton a inventat Coca-Cola, sucul maroniu si lipicios, la 55 de ani. Sanders a intemeiat lantul de fast food Kentucky Fried Chicken, la 65. O varsta cand altii sunt preocupati de retragerea din activitate, nepoti si pensie, acesti trei oameni au pus bazele unor imperii.
 
„Rasfatul cu care te-ai obisnuit nu mai are putere sa iti aduca fericire.“ – GEORGE ELIOT
 
„Secretul fericirii este sa ii faci pe ceilalti sa creada ca ei sunt sursa fericirii tale.“ – AL BATT
 
GIVE PISS A CHANCE

Toata lumea fericita! Toaletele pentru barbati din aeroportul de la Amsterdam au suferit ani la rand de aceeasi problema ca toate toaletele barbatesti: precizie redusa. Solutia a venit in 1999, cand un manager a avut ideea sa se picteze o musca deasupra scurgerii pisoarelor din ceramica. Vezi musca si stii imediat ce ai de facut. Rezultatul? Podele curate, 80%, angajati fericiti si pasageri antrenati.
 
La cat de multa fericire poti sa rezisti? Nu prea multa, fii sigur! De ce? Raspunsul este simplu si probabil ca l-ai si ghicit: fericirea te amorteste. Daca primul salt de la trambulina de trei metri este de neuitat, cel de-al o sutalea ajunge sa fie total lipsit de importanta. Indiferent ce am face – cu fiecare reluare, senzatia de fericire scade, deoarece intervine obisnuinta. Psihologii o numesc hedonic treadmill, morisca fericirii.