Fiica ceasornicarului - Kate Morton

9786067794793
Autor: Kate Morton
Editura: Humanitas
Anul aparitiei: 2019
5%
in stoc
Pret vechi: 49.00 lei
46.55 lei
Discount: 2.45 lei (5%)
+

Descriere

Traducere si note de Sinziana Dragos
Romanele scriitoarei australiene Kate Morton s-au vandut in 11 milioane de exemplare in 42 de tari, fiind traduse in 34 de limbi.
Bestseller New York Times • bestseller Sunday Times • #1 bestseller Australia • #1 bestseller Canada • carte nominalizata la Indie Book Awards 2019, Australia • Bestseller Bookfest 2019.
 
In vara anului 1862, artistii din Fratia Magenta, insotiti de muzele lor, sunt invitati sa creeze si sa se bucure de libertate la Birchwood Manor, casa mult iubita a lui Edward Radcliffe de pe malul Tamisei. Edward e cel mai stralucit dintre ei, cel mai entuziast, cel mai hotarat sa sfideze prejudecatile epocii. Dar in scurta vreme viata si cariera lui vor fi distruse caci, spre sfarsitul sederii lor, o femeie este impuscata, o alta dispare, iar o nepretuita bijuterie de familie este de negasit.
O suta cincizeci de ani mai tarziu, Elodie Winslow, o arhivista londoneza, da din intamplare peste o geanta veche, in care gaseste carnetul de schite ce pare sa fi apartinut unui pictor victorian si fotografia unei tinere de o frumusete aparte. Printre desenele din carnet, unul anume ii atrage atentia: o casa cu doua frontoane, asezata la cotul unei ape, care i se pare neobisnuit de familiara. Care e legatura ei cu Birchwood Manor? Si de ce simte ca femeia din fotografie are ceva sa-i transmita? Pentru a raspunde acestor intrebari, Elodie va trebui sa asculte vocea martorului uitat de toti: Birdie Bell, fiica ceasornicarului.

KATE MORTON s-a nascut in 1976 la Berri, in sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat arta dramatica la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanica. A urmat cursurile de literatura engleza de la University of Queensland, pe care le-a absolvit ca sefa de promotie. Si-a continuat studiile cu o lucrare de masterat care a avut drept tema tragedia in literatura epocii victoriene. Primul ei roman, Casa de la Riverton (The House at Riverton; Humanitas Fiction, 2009), a fost publicat in Australia in 2006 cu titlul The Shifting Fog, iar un an mai tarziu, cu noul titlu, in Marea Britanie si Statele Unite, fiind desemnat bestseller de Sunday Times si New York Times. Cel de-al doilea roman, Gradina uitata (The Forgotten Garden, 2008; Humanitas Fiction, 2011), a ajuns pe primul loc in topul bestsellerurilor din Australia si Marea Britanie si a fost desemnat de Sunday Times drept cea mai vanduta carte a anului. In 2010 publica Orele indepartate (The Distant Hours; Humanitas Fiction, 2013), care se bucura de acelasi succes. Romanul Pazitoarea tainei din 2012 (The Secret Keeper; Humanitas Fiction, 2014) a devenit la randul lui bestseller si a fost recompensat cu American Library Association Award 2013, Women’s Fiction Category. Primele sale patru romane au castigat Australian Book Industry Award for General Fiction Book of the Year. In 2015 ii apare Casa de langa lac (The Lake House; Humanitas Fiction, 2017), bestseller aflat in topurile de vanzari din Australia, SUA, Marea Britanie si Canada. In 2018 Kate Morton publica Fiica ceasornicarului (The Clockmaker’s Daughter; Humanitas Fiction, 2019), bestseller international nominalizat la Indie Book Awards 2019, Australia.