Ghid de supravietuire in pandemie. 500 de sfaturi de la adolescenti pentru adolescenti si parinti - Mihai Copaceanu

9789734683154
Autor: Mihai Copaceanu
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2020
30%
in stoc
Pret vechi: 34.95 lei
24.47 lei
Discount: 10.48 lei (30%)
+

Descriere

Cuvint-inainte de acad. Constantin Balaceanu-Stolnici

Prefata de prof. univ. dr. Daniel David

Bazata pe un studiu ce a inclus peste 1. 200 de tineri, cartea de fata arata in ce masura pandemia le-a afectat educatia, echilibrul psihoemotional, relatiile cu familia, alimentatia si utilizarea internetului, comportamentele de risc precum consumul de alcool si fumatul. Dar, mai ales, ofera sugestii si idei ale unor adolescenti privind adaptarea la noua realitate, sfaturi ale medicilor si recomandari de asistenta si consiliere psihologica gratuita. Un sprijin necesar intr-o lume confruntata cu schimbari rapide si bulversante.

„Aceasta carte le ofera tinerilor idei, experiente si exemple ale modului in care ceilalti reusesc sa ramina conectati si sa se ingrijeasca de sanatatea lor mintala si fizica. Autorul reuneste experienta clinica, cercetarea si bunul-simt fata de semeni pentru a oferi o resursa utila in vremurile pe care le traim.” (Adam R. Winstock)

„Tinerii trebuie sa inteleaga ca aceasta boala exista, ca aceasta boala este periculoasa, ca acest virus are o virulenta crescuta.” (Nelu Tataru)

„Ma bucura demersul psihologului Mihai Copaceanu, deoarece este unul adaptat conditiilor de pandemie. Astfel, acesta vine rapid si inovativ cu un set de date care sustin concluzii preliminare si ipoteze interesante.” (Daniel David)

 

Mihai Copaceanu este psiholog, doctor in medicina, lector universitar asociat la Universitatea „1 Decembrie 2018” din Alba Iulia. A aprofundat studiile de psihologie prin burse de cercetare la Universitatea din Bologna, la Colegiul Balliol (Universitatea Oxford) si la Universitatea din Londra. A absolvit un program masteral in adictii la Institutul de Psihiatrie din cadrul King’s College din Londra. A realizat o cercetare doctorala avind ca tema starea de sanatate si consumul de substante psihoactive in rindul tinerilor, sub coordonarea academicianului Constantin Balaceanu-Stolnici, in cadrul Institutului de Antropologie „Francisc Rainer” al Academiei Romane, reusind, in final, sa analizeze raspunsurile a peste 10. 000 de tineri si 1. 230 de parinti din toate judetele tarii. Preocupat de proiecte pentru regindirea Romaniei, scrie constant pe blogurile Adevarul si colaboreaza cu presa scrisa, posturi de televiziune si de radio pe teme de educatie, psihologie si cultura. A mai publicat: Freud sau religia. Totem. Iluzie. Critica (Editura Agnos, 2008), Ortodoxie la Oxford. Te-am gasit, Doamne! Marturiile a 12 englezi convertiti la Ortodoxie (Editura Deisis, 2010), Dependenta sexuala (Editura Medicala, 2018), Drogurile. O carte obligatorie (Editura Eikon, 2018) si Sex, alcool, marijuana si depresie in rindul tinerilor din Romania. Studiu national cu participarea a peste 10. 000 de tineri si 1. 200 de parinti (Editura Universitara, 2020).