Descriere
Traducere de Cornelia Bucur
Bill Bryson are un adevarat talent de a fi depasit de situatie oriunde se duce – chiar si (sau mai ales) in locul unde s-a nascut. Revenind in SUA dupa doua decenii petrecute in Marea Britanie, redescopera cu bucurie comori de mult uitate ale copilariei: glorioasa toamna din New England, tinuta caraghioasa a oamenilor in pantaloni scurti si camerele de motel in care poti conta pe faptul ca vei fi trezit in toiul noptii de un tipat patrunzator, urmat de o voce de femeie care implora: „Lasa pistolul, Vinnie! Fac orice vrei”. Fie ca discuta despre inestimabila utilitate a tocatorului de resturi menajere, despre exotismul faptului ca alimentele iti sint puse in punga la supermarket sau despre emisiunile TV deplorabile, Bill Bryson face uz de umorul sau inegalabil pentru a descrie unul dintre cele mai stranii fenomene: modul de viata american.
„Povestiri incintatoare, pline de afectiune si in acelasi timp expunind remarcabil de succint ridicolul... Aceasta nu e o carte pe care s-o citesti dintr-o rasuflare. E o carte pe care sa o savurezi.” (The Times)
Bill Bryson, nascut in SUA, a lucrat ca jurnalist si a fost rector al Universitatii Durham din Marea Britanie. La Editura Polirom, de acelasi autor au mai aparut: Acasa. O istorie a vietii private (2012, 2017), De cealalta parte a lumii. Calatorind prin Australia (2014), O plimbare in padure. Redescoperind America pe cararile Muntilor Apalasi (2015), Calatorii prin Europa (2015), Despre toate, pe scurt. De la Big Bang la ADN (2015), 1927. O vara care a schimbat lumea (2016), Insemnari de pe o insula mica. O calatorie prin Marea Britanie (2017) si Drumul catre Little Dribbling. Noi insemnari de pe o insula mica (2018).