Kinderland - Liliana Corobca

9789734655168
Autor: Liliana Corobca
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2015
15%
in stoc
Pret vechi: 26.95 lei
22.91 lei
Discount: 4.04 lei (15%)
+

Descriere

Kinderland, bestsellerul Editurii Cartea Romaneasca la tirgul de carte Bookfest (2013), a fost distins cu Premiul Radio Romania Cultural, sectiunea Proza (editia 2014), si cu Premiul Crystal la Festivalul International de la Vilenica (Slovenia) si a fost nominalizat la Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi si la Premiul literar„Augustin Fratila”. Este de asemenea tradus in germana si in slovena.
 
La doisprezece ani, Cristina este nevoita sa devina„mama” celor doi frati mai mici atunci cind parintii pleaca la munca in strainatate, dupa „bani lungi”. Prin ochii fetitei descoperim universul unui sat moldovenesc contemporan, populat in majoritate de copii si batrini. Aici copiii invata singuri sa supravietuiasca, in timp ce asteapta sa li se implineasca cel mai frumos vis: intoarcerea parintilor acasa. Dar acestia nu se lasa induplecati nici atunci cind sint invocati prin ritualuri magice, pagine. Parasiti, copiii se alina cu amintirile vagi ale unei vieti normale de familie, imitind, inainte de vreme, gesturile adultilor. Cristina povesteste despre cruzime si tandrete, despre durere si mingiiere, disperare si speranta - despre tara copiilor maturi, ale caror glasuri nu sint ascultate de nimeni.

Liliana Corobca s-a nascut la 10 octombrie 1975, in satul Saseni, raionul Calarasi, Republica Moldova. A debutat cu romanul Negrissimo (Arc, 2003; Premiul „Prometheus” pentru debut al revistei Romania literara, Premiul pentru debut in proza al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova) si cu Personajul in romanul romanesc interbelic (teza de doctorat, 2003). A publicat romanele Un an in Paradis (Cartea Romaneasca, 2005, tradus in italiana si germana), Kinderland (Cartea Romaneasca, 2013; Polirom, 2015, tradus in germana si slovena, bestsellerul Editurii Cartea Romaneasca la Tirgul de carte Bookfest 2013, distins cu Premiul Radio Romania Cultural, sectiunea Proza, si cu premiul Crystal la Festivalul International de la Vilenica, Slovenia, in 2014), Imperiul fetelor batrine (Cartea Romaneasca, 2015), Caiet de cenzor (Polirom, 2017). A scris si un monolog in trei acte, Cenzura pentru incepatori, aparut in Austria in 2014. A publicat volume stiintifice despre cenzura comunista, exilul literar si bucovinenii deportati in Siberia. A beneficiat de burse si rezidente de creatie in Germania, Austria, Franta si Polonia.