Legea copiilor - Ian McEwan

9789734653690
Autor: Ian McEwan
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2015
in stoc
25.96 lei
+

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Dan Croitoru
 
Un roman al lumii contemporane despre iubire, religie si justitie
 
Fiona Maye este judecatoare la High Court of Justice, sectia pentru cazurile de familie. Este faimoasa pentru inteligenta ei extraordinara, precizie si sensibilitate. Dar succesul profesional ii e umbrit de tristetile care o coplesesc tot mai des si de problemele domestice. Regretul de a nu avea copii o sfisie, iar casnicia ei veche de treizeci de ani e in criza. Aceste detalii compun imprejurarile in care este chemata sa judece un caz urgent: Adam, un adolescent angelic in virsta de saptesprezece ani, refuza tratamentul care i-ar putea salva viata, dar care contravine credintelor lui religioase. Parintii evlaviosi par a fi portavocea dorintelor baiatului. Timpul se scurge. Oare tribunalul laic ar trebui sa ignore devotiunea sincera a baiatului? Ca sa ia o decizie, Fiona il viziteaza pe Adam la spital– o intilnire care reaprinde in ea sentimente pe care le credea de mult uitate. Hotarirea ei va avea consecinte profunde asupra vietilor amindurora.
 
„Una dintre cele mai intense si mai emotionante experiente de lectura din viata mea. Un roman remarcabil, armonios, perfect conceput, minunat scris.” (Alberto Manguel)
 
„Un roman fascinant cu un deznodamint sfisietor, o superba opera de fictiune.” (The Times)
 
„Inca o data, Ian McEwan isi dovedeste abilitatea de a distinge, cu profunzime si sagacitate, adevaruri universale in situatiile extraordinare.” (Booklist)
 
„Un roman clasic al lui McEwan, o lectura antrenanta de la prima pina la ultima pagina.” (The Guardian)


Ian McEwan, unul dintre cei mai faimosi scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor Coaja de nuca, Legea copiilor, Operatiunea Sweet Tooth, Solar, Pe plaja Chesil, Simbata, Ispasire (laureat al National Book Critics Circle Award si W. H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubire, Inocentul, Copilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Ciinii negri, Mingiieri straine (ambele nominalizate la Booker Prize) si Gradina de ciment. A scris si volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (cistigator al Somerset Maugham Award) si In asternuturi. In anul 2011 i-a fost acordat Premiul Tirgului de carte de la Ierusalim.