Marele Dictionar al Bolilor si Afectiunilor - Jacques Martel

9786069050491
Autor: Jacques Martel
Editura: Ascendent
Anul aparitiei: 2023
22%
in stoc
Pret vechi: 69.30 lei
53.99 lei
Discount: 15.31 lei (22%)
+

Descriere

Marele Dictionar al Bolilor si Afectiunilor. Cauzele subtile ale imbolnavirii. Editia 6-a - Jacques Martel  

          Marele dictionar al bolilor este acum si cel mai mare ajutor in misiunea celor ce isi doreasca sa ajute alti oameni. Fie ca vorbim de medici, fie ca vorbim de studentii de la facultatile de medicina, aceasta carte reprezinta o lucrare completa in care sunt inglobate afectiunile tuturor organelor. Cauzele subtile ale bolilor pot fi identificate acum cu o mai mare usurinta deoarece, strucutrarea lucrarii este una ce a oferit atentie fiecarui detaliu. Jacques Martel a realizat o munca eroica in alcatuirea acestei lucrari, intitulata Marele dictionar al bolilor si afectiunilor, devenite ulterior best seller. Fiecare informatie din aceasta carte este atent selectata si documentata, iar fiecare fraza a fost atent lucrata pentru a respecta normele stiintifice privind standardul calitatii.

            De la riscantele cautari online ale unor anumite boli, acum putem avea parte de o selectie completa al acestora, impreuna cu multiple explicatii privind manifestarile acestora si cauzele aparitiilor lor. Principalul avantaj al acestui Mare dictionar al bolilor si afectiunilor, il constituie grupajul si clasificarile in care a fost dispusa informatia. Jacques Martel, in marele sau dictionar, a ordonat fiecare element ce alcatuieste corpul uman in sectiuni clar definite, pentru a putea avea parte de o parcurgere logica a materialului. Fiecare cuvant a fost selectat inspre a putea fi inteligibil oricarei persoane, dar si pentru a se ridica la standardele calitative ale profesionistilor.

            Cauzele subtile ale bolilor trebuie atent monitorizate astfel incat, in momentul anamnezei sa nu scapam din vedere anumite detalii ce ar putea fi vitale pentru viata unei persoane. Uneori, pacientii pot fi oameni dificili, copii, persoane anxioase, in general persoane cu care este mai greu de comunicat. Acest lucru duce la o mai dificila diagnosticare a pacientului, fapt ce intarzie si acordarea unui tratament de specialitate. Cunoasterea detaliata a unei boli permita o mai rapida identificare a acesteia, astfel putand acorda un tratament cat mai repede. Jacques Martel in Marele dictionar al bolilor si afectiunilor ne pune la dispozitie toata informatia necesara pentru a putea fi pregatiti in orice situatie si pentru orice caz.

            Teoria nu poate inlocui parte practica si nici nu poate anticipa viitoarele schimbari ce le-ar putea suferi o afectiuni. Cu toate acestea, materialul de fata poate constitui baza identificari timpurii pentru orice afectiune. Fie ca vorbim despre afectiuni fizice sau despre afectiuni psihice, ambele necesita seriozitate si interventie cat mai rapida. Fie pentru a stopa afectiunea, fie pentru a o preveni.

Jaques Martel ne invata in acest Mare dictionar al bolilor, cum sa intervenim in anumite cazuri, dar si cum sa recunoastem o gama larga de afectiuni. Aceasta carte se adreseaza tuturor celor ce isi doresc sa aiba grija de sanatatea lor, dar si sa o previna pe a celor dragi.  In cazul in care lucram in domeniul medical, cartea este cu atat mai indispensabila.

Acesta este un dictionar complet, revizuit, al bolilor si al afectiunilor aflate in stransa legatura cu conflictele generate de ganduri, sentimente si emotii. Informatiile acestei lucrari au scopul de a facilita  intelegerea simbolica, realizata de creier, care ne ajuta sa constientizam conflictul ce genereaza o anumita boala. Toate acestea, pentru a parcurge mai bine etapele de acceptare si de integrare, conditii prealabile si necesare vindecarii. Acest dictionar este un instrument pentru deschiderea constiintei si pentru studiu, nu doar pentru sine, ci si pentru familie sau pentru cei din jurul nostru, constituind de asemenea o cale complementara oricarui demers terapeutic, fie medical traditional, fie de medicina alternativa. Cartea poate fi un instrument de intelegere, de investigare si de transformare, pentru a ne ajuta pe fiecare dintre noi in demersul complet de vindecare. Astfel ne putem redobandi sanatatea, starea de bine si bucuria de a trai. 
In Marele dictionar al bolilor si al afectiunilor, cititorul poate folosi tehnica de integrare explicata in carte pentru a citi paragrafele care il intereseaza, pentru a aduce o schimbare benefica, salvatoare, a atitudinilor, comportamentelor, sau gandurilor sale, cu scopul de a dezactiva sursa conflictului aflata la originea afectiunii, pe plan constient sau inconstient, ajutand astfel procesul de vindecare.

 

Cauzele subtile ale bolilor Jacques Martel

INTRODUCERE

   Sanatatea a fost intotdeauna un subiect de preocupare pentru mine. De fapt, chiar de la o varsta frageda, am inceput sa ma confrunt cu probleme de sanatate, fara stiu exact cauza. Mama mea, de asemenea, s-a confruntat cu situatii dificile, care, au necesitat diverse ingrijiri (operatiuni, tratamente), si multi ani de spitalizare
   In cazul meu, cum nu se putea gasi exact ceea de ce sufar, o indoiala plana constant: ma gandeam ca aceste probleme ar putea fi psihologice. Mi-am zis atunci: sau "este doar in mintea mea", sau "exista un motiv pentru ceea ce se intampla". Am decis sa optez pentru a doua si atunci am inceput sa cercetez ce m-a adus sa traiesc toate aceste nelinisti.
   In 1978, am inceput sa lucrez in domeniul sanatatii, mai precis a suplimentelor alimentare. Am realizat atunci, de unul singur, in timpul consultarilor individuale pe care le dadeam, ca ar putea exista o legatura intre emotii, ganduri si boli. Am inceput intuitiv, sa descopar legaturi intre anumite emotii si anumite boli. In 1988, atunci cand m-am inscris la cursuri pentru dezvoltarea personala, am descoperit ceea ce se numeste astazi, abordarea metafizica de boli si stari de rau. imi aduc aminte cum impreuna cu un grup consultam compilatia de nelinisti si de boli dezvoltate in cartea lui Louise Hay. Observam cum oamenii incepeau ancheta asupra lor insisi sau pe altii ca sa verifice validitatea a ceea ce inainta Louise, toti vizibil pasionati de a descoperi noi cai de cercetare pentru a intelege mai bine ceea ce traiesc.
   De atunci, interesul meu in aceasta abordare a continuat sa creasca, in special pentru ca m-am reorientat profesional in acest domeniu specific de crestere personala. De atunci, nu m-am oprit din a incerca sa verific, prin intermediul consultarilor individuale, claselor sau atelierelor de lucru pe care le conduc, relevanta acestor date cu privire la boli si stari de rau. Chiar si astazi, am uneori, fie la magazinul alimentar sau la xerox, pun intrebari oamenilor cu care ma intalnesc pentru a incerca sa inteleg ceea ce traiesc ei in acel moment, pentru a gasi link-ul cu boli si stari de rau. Se uita la mine cu un aer uimit si in acelasi timp curios, intrebandu-se daca sunt clarvazator sau un extraterestru pentru a reusi sa stiu asa de multe despre ei fara ca ei sa imi fi zis prea multe. De fapt, atunci cand stim sa decodam boli si stari de rau si ca stim la ce fel de emotii sau ganduri sunt legate, este foarte usor sa intelegi si sa ii spui unei persoane ceea ce traieste. Atunci le zic oamenilor ca este pur si simplu cunoasterea functionarii a omului si a legaturilor intre ganduri, emotii si boala. intr-un fel le explic ca am putea avea un calculator umplut cu aceste date, si apoi sa cerem cuiva sa isi spuna boala sau nelinistea, iar informatia despre viata personala a acestuia ar aparea clar, cu toate ca ei pot fi constienti sau nu de aceste fapte. Deci, nu este vorba de clarviziune, este pur si simplu cunoastere.
   Astazi, cu experienta si cunostintele acumulate, pot afirma ca este imposibil ca o persoana sa sufere de diabet fara ca ea sa nu resimta in viata sa, un sentiment de tristete profunda sau de dezgust puternic fata de o situatie pe care a trait-o. Pentru mine este imposibil ca o persoana sa sufere de probleme la ficat fara ca ea sa resimta furie, frustrare, fata de ea insasi sau de fata de altii, si asa mai departe. Mi-a fost facuta de cateva ori remarca urmatoare: „atunci cand decodezi boli, faci special in asa fel incat sa se lege" si urmeaza „toata lumea traieste furie, frustrare, chinuri si respingeri". Acestora, le raspund ca nu toata lumea reactioneaza la fel. De exemplu, am crescut intr-o familie de doisprezece copii, cu un tata alocolic si o mama depresiva. Fratii si suroriile mele au avut aceeasi parinti ca mine, dar fiecare copil, inclusiv eu, va fi sau nu afectat, intr-un fel diferit din motivul interpretarii sale proprii a trairii cu parintii lui.
   De ce? Pentru ca suntem toti diferiti si constientizam lucrurile diferit, fiecare pe drumul lui. Astfel, fenomenul de respingere poate declansa o boala la o persoana dar nu neaparat si la cealalta. Asta depinde de felul in care m-am simtit afectat, constient sau inconstient. Daca stresul meu psihologic este suficient de mare, el va fi transpus, de catre creier, intr-un stres biologic sub forma de boala. in unul din atelierele mele despre abordarea metafizica de boli si stari de rau, cu ocazia unui salon despre sanatatea naturala, bolile si starile de rau pe care oamenii le-au impartasit cu mine au fost decodate destul de repede si cu precizie, spre marea mea fericire. Putin timp dupa, o prietena care a fost in public la acest atelier imi spune: „Jacques, ar trebui sa fii atent cand raspunzi oameniilor si le dai un raspuns direct si rapid. Persoanele din jurul meu au avut impresia ca atelierul este aranjat dinainte, pentru a functiona". Bineinteles ca nici nu incape indoiala sa fi fost astfel, aici trebuie inteles urmatorul lucru:
   - in primul rand, persoana afectata de boala stie ca ceea ce se spune este adevarat pentru ea, dar poate nu este asa evident si pentru ceilalti care nu sunt afectati personal,
   - in al doilea rand, ceea ce este nou si apare pentru prima oara in constiinta poate sa ne para ireal. Sa negi aceasta realitate poate sa fie si un fel a se proteja pentru a nu se simti responsabil de ceea ce ni se intampla.
   Aceasta este o anecdota care ilustreaza foarte bine aceasta constatare. Celebrul inventator Thomas Edison a facut cunostinta cu membrii Congresului american pentru a le prezenta cea mai noua inventie a sa, phonographul, o masinarie vorbitoare. S-a raportat ca atunci cand a pus in functiune inventia, unii membri ai congresului l-au acuzat ca ar fi un impostor, si spunand ca trebuie sa fie o scamatorie sau ceva necurat, pentru ca pentru ei era imposibil ca o voce de om sa poata iesi dintr-o cutie...