Masinarii ca mine - Ian McEwan

9789734678426
Autor: Ian McEwan
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2019
15%
in stoc
Pret vechi: 39.95 lei
33.96 lei
Discount: 5.99 lei (15%)
+

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Dan Croitoru
 
Actiunea noului roman al lui Ian McEwan, Masinarii ca mine, se desfasoara intr-o Londra alternativa din anii 1980. Marea Britanie a pierdut Razboiul din Insulele Falkland, Margaret Thatcher se lupta cu Tony Benn pentru putere, iar Alan Turing a facut o descoperire cruciala in domeniul inteligentei artificiale. Intr-o lume nu tocmai ca a noastra, Charlie, un tinar care se lasa dus de valurile vietii, se indragosteste de Miranda, o fata eminenta, dar care ascunde un secret teribil. Cind Charlie primeste o mostenire, il achizitioneaza pe Adam, una dintre primele „fiinte artificiale” recent aparute pe piata, si, impreuna cu Miranda, ii configureaza personalitatea. In scurta vreme, cei trei se vad confruntati cu o dilema morala profunda. Subversiv si extrem de captivant, noul roman al lui Ian McEwan pune intrebari fundamentale: faptele noastre sau vietile interioare ne fac umani? Poate o masinarie sa inteleaga sufletul omenesc?
 
„O carte fascinanta, memorabil de stranie, o lectura deopotriva placuta si profund nelinistitoare.” (The Guardian)
„Ideile pe care le exploreaza Ian McEwan sint mai importante acum ca niciodata.” (Daily Express)
„Masinarii ca mine analizeaza moralitatea ambigua a inteligentei artificiale. Un domeniu nou si captivant pentru Ian McEwan, un scriitor britanic care se dovedeste stralucit la fiecare carte.” (Harper’s Bazaar)
„Cel mai incisiv cronicar al epocii noastre.” (GQ)

Ian McEwan, unul dintre cei mai faimosi scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor Coaja de nuca, Legea copiilor, Operatiunea Sweet Tooth, Solar, Pe plaja Chesil, Simbata, Ispasire (laureat al National Book Critics Circle Award si W. H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubire, Inocentul, Copilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Ciinii negri, Mingiieri straine (ambele nominalizate la Booker Prize) si Gradina de ciment. A scris si volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (cistigator al Somerset Maugham Award) si In asternuturi. In anul 2011 i-a fost acordat Premiul Tirgului de carte de la Ierusalim.