MATEMATICA DE EXCELENTA. PENTRU CONCURSURI, OLIMPIADE SI CENTRELE DE EXCELENTA. CLASA A VII-A

9789734717552

Fiecare volum cuprinde temele cele mai însemnate care pot fi tratate de elevii talentați, de la clasa a V-a la clasa a XII-a, și fiecare capitol este prezentat de matematicieni cu mare experiență, nu numai în concursuri, dar și ca dascăli.

Autor: Steluta Monea, Dorin Lint, Mihai Monea, Maranda Lint, Marian Stroe, Dan Stefan Marinescu, Rozalia Marinescu
Editura: Paralela 45
Anul aparitiei: 2016
Nr. Pag: 336
Limba: Romana
Disciplină: Matematica
Format: 16.5X23.5 cm
Vârstă: 14 ani, 13 ani
in stoc
28.00 lei
+

Descriere



Au trecut doi ani petrecuti la gimnaziu si ne bucuram ca, citind aceste randuri, te numeri printre prietenii matematicii. Deja ai racut primii pasi in intelegerea mate­ maticii , in gasirea raspunsurilor la multele probleme provocari pe care aceasta dis­ ciplina ni le aduce in atentie.

Ai participat deja la diferite concursuri de matematica si suntem incantati ca te afli printre cei fruntasi; in incercarea de ,,a sti mai multe si mai bine, a gandi frumos si profund" toti sunt castigatori.

Pentru a patrunde in tainele matematicii ai nevoie de dorinta, rabdare, initiativa si multa munca. Trebuie sa ai curaj, sa incerci si iarasi sa incerci, sa nu renunti, deoarece, uneo ri, drumul spre succes, are suisuri, dar s coborasuri, ocolisuri.

Pentru a obtine performanta mai ai nevoie de ceva: trebuie sa tii sa prezinti in scris sau verbal ceea ce gandesti pentru solutionarea problemelor.

Ai vazut ca temele si subiectele de la concursuri pot avea grade diferite de difi­ cultate si necesita volum de munca diferit.

In acordarea punctajului se tine cont de aceste aspecte. Pentru a obtine punctaj bun trebuie sa scrii toti pasii parcursi in rezolvarea problemelor in cauza, sa justifici rezultatele, relatiile, afirmatiile si sa le ordonezi logic, natural, firesc. Asta inseamna sa redactezi solutia problemei. Castigatorii nu sunt prieteni cu expresia ,, stiu, dar nu pot sa spun".

Cum invatam sa redactam rezolvarea unei probleme? Cu multa rabdare, gandind, intelegand in detaliu, in profunzime rezolvarea problemei si apoi scriind-o astfel incat cine citeste rezolvarea sa inteleaga cu usurinta exact ceea ce ai inteles tu dupa acel efort de gandire si analiza. Trebuie sa accepti ca poti gresi, sa cauti atunci cauza, sa-ti completezi cunostintele sau sa corectezi modul in care ai gandit. Permanent, trebuie sa fii constient de nivelul prestatiei tale, adica sa fii capabil sa autoevaluezi punctajul pe care ii vei obtine la un test sau la un concurs.

Cunoscand aceste ,,arme secrete", cu dorinta si perseverenta, succesul va fi mult mai aproape.

Pentru exemplificare, prezentam in cele ce urmeaza, un test insotit de rezolvarea problemelor si modul de atribuire a punctajului.

Cuprins:

LA INCEPUT DE DRUM

TESTE INITIALE

PARTEA I. ALGEBRA

Capitolul I. MULTIMI DE NUMERE.RADICALI

Capitolul II.MODUL UNUI NUMAR REAL.PARTEA INTREAGA SI PARTEA FRACTIONARA A UNUI NUMAR REAL

Capitolul III. CALCUL ALGEBRIC

Capitolul IV. INEGALITATI

Capitolul V. ECUATII IN N,Z,Q,R

PARTEA A II A .GEOMETRIE

Capitolul VI.TRIUNGHIUL

Capitolul VII. PATRULATERE

Capitolul VIII.ASEMANAREA TRIUNGHIURILOR

Capitolul IX.RELATII METRICE IN TRIUNGHIURI

Capitolul X. COLINIARITATE SI CONGRUENTA

Capitolul XI.ARII

Capitolul XII.INEGALITATI GEOMETRICE IN PLAN

TESTE DE EVALUARE

TESTE FINALE

BIBLIOGRAFIE