Descriere
„Am scris această carte într-un moment în care am înțeles până la capăt că pentru adevăr, pentru dreptate nu există monedă de schimb. Și nici nu trebuie să existe. Am înțeles că libertatea de gândire şi cea de expresie nu pot fi negociate. Și nici nu trebuie să fie. Am înțeles că a găsi adevărul, oricare ar fi el, este un dar. Iar a-l spune, o obligație.
Într-o Românie subjugată de baroni locali, de o grupare de personaje sinistre, măcinate doar de gândul puterii și-al banilor, într-o Românie în care niște indivizi care intră și ies de pe ușile tribunalelor, ale pușcăriilor sunt ridicați la rang de miniștri, de parlamentari, de primari, de șefi de județe, într-o Românie în care se cumpără și se vând conștiințe cu bani furați de la stat, a fi jurnalist nu poate însemna să faci vreun compromis.“ (RAMONA URSU)
RAMONA URSU e ziaristă. Din convingere. În 2006, într-o zi de ianuarie, şi-a citit prima ştire în Evenimentul zilei. Şi s-a îndrăgostit definitiv de presă. Au urmat doi ani la „Bulina roşie“, unde a fost reporter la ediţia de Moldova. Din martie 2008, s-a alăturat trustului Adevărul Holding. A fost redactor-şef adjunct la Iaşi. În octombrie 2010, a început cea mai frumoasă experienţă, la Chişinău, unde a format echipa „Adevărul Moldova“. Timp de opt luni a fost redactor-şef la singurul ziar naţional al unui trust românesc de presă de peste Prut. Din iunie 2011, timp de zece luni, s-a alăturat redacţiei Adevărul de la Bucureşti, unde a fost, pe rând, redactor-şef adjunct la Adevărul de seară şi, apoi, la ediţiile locale ale ziarului-mamă. Din 2010 scrie şi editoriale pentru Adevărul. Începând cu 2013 și până în 2017, a coordonat echipa de corespondenți a ziarului Adevărul, iar din februarie 2017 este jurnalist de opinie în Revista 22 și publică articole pe blog. În noiembrie 2016, i-a apărut cartea Dosarele Securității: Marian Munteanu și Miron Cozma versus Piața Universității.