Întinerirea. Cum să inversăm procesul de îmbătrânire - Harald W. Tietze

9789738471436
Autor: Harald W. Tietze
Editura: Mix
Anul aparitiei: 2005
in stoc
35.00 lei
+

Descriere

Întinerirea. Cum să inversăm procesul de îmbătrânire ne propune o serie de sfaturi și procedee utile pentru a găsi tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte la care visăm cu toții.
 
În anul 1984, dr. Hartman, considerat astăzi părintele teoriei îmbătrânirii pe baza radicalilor liberi, a afirmat că "foarte puțini indivizi (poate chiar nici unul) își ating potentialul maxim al duratei de viață. Mulți oameni mor prematur din cauza diferitelor boli, a căror instalare este favorizată de prezența radicalilor liberi. A fost nevoie de 30 de ani pentru ca lumea să înceapă să acorde atenția cuvenită teoriei radicalilor liberi a doctorului Hartman. La ora actuală, comunitatea științifică, precum și numeroși profesioniști ai medicinii sunt convinși de juștețea teoriei sale. Antioxidarea sau neutralizarea radicalilor liberi cu ajutorul antioxidanților este considerată astăzi o metodă de încetinire a procesului de îmbătrânire", declara Arthur M. Echano, dr. în medicina, specialist în medicina nutrițională, ionizare și homeopatie. 

Fragment din cartea Întinerirea. Cum să inversăm procesul de îmbătrânire 
 
De-a lungul anilor, în corpul nostru se acumulează deșeuri organice acide. Chiar și alimentele puternic alcaline conțin anumite substanțe capabile să genereze acizi, contribuind chiar și ele la această acumulare de deșeuri acide. Așa se explică de ce urina poate fi acidă în pofida unei diete bazate în majoritate pe alimente alcaline. Mi-am monitorizat personal urina timp de 16 ani, iar la început nu-mi venea să cred că acest lichid nu este oglinda fidelă a alimentelor pe care le ingerez în ziua respectivă, ci mai degrabă o oglindă a alimentelor pe care le-am ingerat în ultimele decenii. Mi-a luat mult timp să înțeleg că mostrele de urina, în special cele care nu sunt luate imediat după o perioadă de odihnă, nu au o valoare reală în stabilirea acidității sau alcalinității sângelui.
 
Întinerirea. Cum să inversăm procesul de îmbătrânire - cuprins
Kombucha 

Cuprins
Comentarii asupra cărții 
Introducere 
Întinerire, nu îmbătrânire! 
Îmbătrânirea este un proces lent – la fel și întinerirea 
Este nemurirea posibilă? 
Se poate vorbi de un sânge „nemuritor“? 
Procesul de îmbătrânire este sinonim cu acumularea de deșeuri organice 
Deșeurile organice 
De ce nu au artrită copiii? 
Inversarea procesului de îmbătrânire și vindecarea bolilor legate de vârstă sunt tratamente pe termen lung 
„Remediile rapide“ pot face mai mult rău decât bine 
Nu gândiți în termeni de zile, ci de luni și ani 
Abordarea fizică 
Mai presus de orice, nu provocați daune 
De ce nu funcționează dietele alimentare
De ce nu sunt eficiente detoxificările 
Eliminarea toxinelor 
Sistemul natural de eliminare 
Transformarea acizilor solizi în acizi lichizi 
Exercițiile fizice 
A arăta mai tânăr nu înseamnă a fi mai tânăr
Apa – H2O 
Apa nu este altceva decât un transportator 
Cum trebuie înțeles pH-ul 
PH-ul apei 
Apa de ploaie 
Apa de izvor 
Apa „obișnuită“ de la robinet 
Principalele substanțe chimice din apă Clorul 
Fluorul 
Tratarea apei de băut cu aditivi sănătoși în diferite țări europene
Rezervoarele de apă 
Apa obișnuită la sticlă 
Eliminarea toxinelor cu ajutorul apei ionizate alcaline
PH-ul corpului dumneavoastră 
Echilibrul corect este foarte important 
Sucurile gastrice din stomac 
Pielea/transpirația 
Saliva 
Saliva și urina 
Urina 
Sângele 
Sucurile pancreatice 
Principalele minerale din corp și din hrană 
De ce este atât de importantă apa alcalină ionizată, lipsită de acizi? 
Apa alcalină nu este o apă alcalină! 
Reducerea durității apei 
De ce trebuie să folosim apa acidă ionizată? 
Apa acidă nu este o apă acidă 
Poate fi folosită apa acidă pe cale internă?
Ce este ionizarea? 
Ionizarea apei 
Când trebuie consumată apa alcalină ionizată 
Câtă apă alcalină trebuie să consumăm? 
Cantitatea corectă depinde de dieta fiecăruia! 
Gătitul cu apă alcalină 
Comercializarea apei alcaline 
Depozitarea apei 
Folosirea apei ionizate pentru frumusețe 
Folosirea apei ionizate bogate în oxigen împotriva bolilor
Există efecte secundare negative ale apei ionizate? 
Cum poate fi preparată apa alcalină ionizată? 
Activatorul apei 
Ionizatoare moderne high-tech 
Măsurarea pH-ului 
Probleme tehnice care pot apărea în timpul ionizării apei 
Oxigenul 
Calciul 
Alimente care generează săruri acide sau alcaline 
Articolele care se vând cel mai bine în supermarketurile din Australia 
Cum putem ști dacă un aliment generează săruri acide sau alcaline? 
Lista alimentelor 
Lista plantelor medicinale 
Alimentele organice 
Alimentele organice sunt mai bune
Alimentele care generează săruri alcaline pot genera uneori săruri acide! 
Este posibil ca organismul să facă foamea, deși are stomacul plin? 
Unde sunt viermii? 
Prelucrarea industrială a alimentelor le transformă în produse acide! 
Medicamentele generează săruri acide 
Alți factori care accelerează procesul de acidifiere 
Electro-poluarea, razele telurice și stresul
Razele telurice și electro-poluarea 
Electro-poluarea 
Câmpurile magnetice pot schimba pH-ul sângelui 
Cum ne putem proteja de electro-poluare? 
Razele telurice
Asigurările de sănătate plătesc studii legate de casa fiecăruia! 
Alte destinații ale apei ionizate
Apa activată și plantele 
Apa activată și animalele 
Folosirea apei activate în industrie
Filtrele de apă 
Urina ionizată 
Pulberea lui Percy 
Ce putem spune despre alimentele bogate în acid lactic? 
Ionizarea alimentelor poate preveni otrăvirea lor 
Memoria apei 
Levitizarea apei 
Florile de gheață 
Remediile din flori – remedii ale iubirii 
Avantajele metodei Stepanovs 
Un super-aliment obținut numai cu apă și lumină solară 
Substanțe coloidale pentru o absorbție mai bună 
Mineralele marine coloidale 
Argintul coloidal 
Preparați-vă singuri argint coloidal 
Aurul coloidal