Numele meu este Mahtob - Mahtob Mahmoody

9789734662180
Autor: Mahtob Mahmoody
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2016
15%
in stoc
Pret vechi: 39.95 lei
33.96 lei
Discount: 5.99 lei (15%)
+

Descriere

Continuarea unei povesti care, cu doua decenii in urma, cutremura milioane de cititori din intreaga lume
 
In 1987, Betty Mahmoody publica o carte ce avea sa devina bestseller international, Not Without My Daughter (Nu fara fiica mea), in care relata experienta terifianta traita dupa ce si-a urmat sotul iranian in tara natala a acestuia, unde a fost apoi tinuta prizoniera impreuna cu fiica sa in varsta de patru ani. In 1991, romanul a fost ecranizat, cu Sally Field si Alfred Molina in rolurile principale.
 
Dupa aproape treizeci de ani, fiica, Mahtob Mahmoody, completeaza povestea. Numele meu este Mahtob nu e doar sirul de intamplari traite sub imperiul captivitatii si al fricii in Iran, ci si istoria urmarilor pe care aceasta experienta le-a avut. Intoarsa in America dupa ce a reusit sa evadeze impreuna cu mama sa, Mahtob traieste cu spaima de a fi rapita din nou, are cosmaruri repetate si la scoala este inscrisa sub un nume fals, amenintata in fiece clipa de umbra tatalui. Numele meu este Mahtob e povestea unei tinere puternice care, in ciuda experientelor prin care a trecut si a unei boli ce ii pune viata in pericol, reuseste sa razbata, sa gaseasca puterea de a-si ierta tatal abuziv, regasindu-si astfel pacea si bucuria de a trai.
 
„In scene de o profunda sensibilitate, Mahtob povesteste cum a reusit sa isi ierte tatal in ciuda faptelor sale ingrozitoare si descrie in scene vii, emotionante legatura indisolubila cu Betty Mahmoody, mama ei.” (SonntagsBlick)
 
„Un nou capitol in istoria framintata a unei familii si in acelasi timp un alt exemplu cutremurator al felului in care decizii politice lipsite de ratiune pot fringe destinul a mii de familii.” (Libro)
 
 
„Numele meu este Mahtob urmareste povestea tulburatoare a unei fetite ce traieste eroic o viata dominata de frica; pe de alta parte, cartea vorbeste si despre puterea de a ierta, de a te elibera de sub imperiul groazei.” (Die Welt)