O istorie a Bizantului (editia a 2-a) - Timothy E. Gregory

9789734677139
Autor: Timothy E. Gregory
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2019
15%
in stoc
Pret vechi: 65.00 lei
55.25 lei
Discount: 9.75 lei (15%)
+

Descriere

 istorie a Bizantului (editia a II-a) - Timothy E. Gregory 
 
Imperiul Bizantin a avut un rol esential in pastrarea culturii Antichitatii clasice pina in momentul in care Occidentul a fost pregatit sa o primeasca. Importanta lui sta insa in primul rind in ceea ce a creat si in bogatia de idei si principii, adesea contradictorii, pe care le-a imbratisat. Pornind de la cele mai recente cercetari, Timothy E. Gregory infatiseaza succint intreaga istorie a Imperiului Bizantin, din epoca lui Constantin cel Mare (306-337) pina la caderea Constantinopolului (1453), fara a ocoli principalele probleme istoriografice pe care le pune aceasta. Abordata cronologic, istoria politica alterneaza cu prezentarea vietii sociale si economice sau a culturii bizantine, autorul schitind tabloul unei societati pline de culoare si vitalitate, o veritabila punte de legatura intre Orient si Occident.
„Cartea lui Gregory este singurul manual propriu-zis de istorie bizantina. Este de asemenea o admirabila analiza stiintifica ce dezvaluie vasta experienta a lui Gregory ca arheolog si istoric al Estului bizantin.” (William Caraher, University of North Dakota)
„Salut aceasta a doua editie adaugita a utilei introduceri a lui Timothy Gregory in domeniul tot mai amplu al studiilor bizantine. Va fi de mare ajutor studentilor si profesorilor.” (Averil Cameron, University of Oxford)
„Cunoasterea profunda a arheologiei, a geografiei istorice si a surselor grecesti originale ii permite profesorului Gregory sa ofere in istoria sa lucida a Bizantului date privind legaturile neasteptate dintre lumea medievala si cea moderna.” (Linda Jones Hall, St. Mary’s College of Maryland)
„Opera lui Gregory prezinta in mod concret si original istoria politica, institutiile, arta, arhitectura si factorii socioeconomici care au modelat Imperiul Bizantin, deseori inteles gresit. Cartea se adreseaza atit mediului academic, cit si publicului general.” (Taxiarchis Kolias, University of Athens si The National Hellenic Research Foundation)