Odiseea marilor spioni romani din secolul XX - Dan-Silviu Boerescu

9786069920985
Autor: Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Anul aparitiei: 2018
5%
in stoc
Pret vechi: 14.99 lei
14.24 lei
Discount: 0.75 lei (5%)
+

Descriere

Odiseea marilor spioni romani din secolul XX - Dan-Silviu Boerescu 
 
Mihail Moruzov este numele celui care se trage din cazacii zaporojeni refugiati din Caucaz in Romania. Nascut la 18 septembrie 1887, in satul Zebil din Tulcea, intr-o familie cu opt copii, Moruzov avea sa devina, cu voia sa si impins de instinct, parintele serviciilor secrete romanesti. Cu toate ca a facut doar trei clase de liceu, inteligenta si flerul tulceanului l-au transformat in timp intr-unul dintre cei mai apreciati spioni ai Europei. Maria Tanase, Elena Constantinescu alias Helen OʼBrien, Veturia Goga sunt cele mai cunoscute spioane romance, unele in acte, altele doar banuite de asa ceva. Iar galateanca Vera Atkins a devenit unul dintre sefii serviciului de spionaj britanic din timpul ultimei conflagratii mondiale.
Maria Balan, Mata Hari de Romania
Martha Bibescu, un Stradivarius dat pe mana unei maimute
Mihail Moruzov, spionul cu trei clase de liceu
Eugen Cristescu, absolventul de Teologie caruia comunistii i-au regizat moartea pentru a-l putea folosi la contrainformatii?
Veturia Goga, „privighetoarea lui Hitler”
Elena Lupescu avea cont in Elvetia deschis de Abwehr-ul lui Canaris
Vera Atkins: sefa serviciului secret britanic era din Galati
Elena Constantinescu, alias Helen OʼBrien, si viata de noapte la Londra
Maria Tanase, spioana care iubea mult
Reteaua Caraman a speriat NATO!
Pacepa – Orizonturi Rosii si in alte culori ale curcubeului
 
ISTORII SECRETE (20 de volume)
Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.
Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.
Spre descifrarea istoriei secrete a Romaniei!