Descriere
Bun venit la Ora de lectura
Mi-a placut sa caut frumusetile limbii si puterea vie a imaginilor. Le-am gasit in multe carti ale trecutului si in creatia anonima a folclorului spre care m-am aplecat intotdeauna cu interes si pretuire..., le-am invatat de la inaintasi si de la dascalul meu de limba.
(Mihail Sadoveanu)
DRAGI COPII, v-am pregatit un caiet plin de aventuri: Ora de lectura. Cu el este O joaca Sa inveti, sa vorbesti, sa citesti si Sa scrii corect. Intalnesti personajele indragite din cele mai captivante povestiri, legende, basme, fabule si afli o multime de lucruri noi.
Memorezi poezii si te relaxezi desenand si colorand. Numai prin lectura pot patrunde in mijlocul unei lumi fascinante! Strajerii hazlii sunt prietenii tai si te vor calauzi spre comorile Orei de lectura. Urmareste-i cu atentie si retine ce rol are fiecare!
RESPECTABILI DASCALI, Ora de lectura contine materiale diverse, de un real ajutor intr-o misiune nu lipsita de obstacole: de a trezi interesul copiilor pentru lectura. Strategiile didactice propuse, fisele de lectura, jocurile, exercitiile diverse si prezentarea atractiva sunt instrumente foarte utile in activitatea didactica.
Ora de lectura va ofera posibilitatea sa selecta sau sa adaugati teme, texte, tipuri de exercitii, jocuri, care sa particularizeze acest continut pentru fiecare clasa si elev in parte.
STIMATI PARINTI, Ora de lectura este un suport util, placut, complex, care vine sa va ajute sa treziti copiilor interesul pentru citit.
Aici gasiti sugestii pentru lecturile suplimentare pe care sa le propuneti copiilor, acestea fiind selectate in functie de
particularitatile de varsta ale copiilor, nivel de intelegere si dorinta lor fireasca de cunoastere.
Ora de lectura va asteapta cu drag sa-i treceti pragul si impreuna sa porniti intr-o uimitoare aventura a cunoasterii prin lectura!
Cuprins
Cartea (Ion Horea)
Scoala din Ponoare (Cezar Petrescu)
Toamna (George Cosbuc)
Balada unui greier mic (George Toparceanu)
Povestea ceasului cu inima (Vladimir Colin)
Ursul pacalit de vulpe (Ion Creanga)
Ghicitori, proverbe, snoave (Literatura populara)
Boierul si Pacala (Povestire populara romaneasca)
Limba romaneasca (Gheorghe Sion)
ln asteptarea lui Mos Nicolae
In seara de Craciun (George Cosbuc)
La sanius (Ion Agarbiceanu)
Crenguta de alun (Lev Tolstoi)
Ghiocelul (Hans Christian Andersen)
De ziua mamei (Elena Farago)
Fluierul fermecat (Victor Eftimiu)
Papadia (Ion Agarbiceanu)
Marinimie (Emil Clirleanu)
La Pasti (George Cosbuc)
Ratusca cea urata (Hans Christian Andersen)
Jucariile celui cuminte (George Cosbuc)
Macii (Sanda Ghinea)
Pif, Paf, Puf (Cezar Petrescu)
Fisa pentru lecturile lunii
Invitatie la lectura