Paradoxul iubirii - Pascal Bruckner. Traducere de Irina Mavrodin

978-606-719-311-4
Autor: Pascal Bruckner
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2015
15%
in stoc
Pret vechi: 35.00 lei
29.75 lei
Discount: 5.25 lei (15%)
+

Descriere

E la fel de greu sa fii complet fidel pe cat e sa fii complet infidel. Ramane ca fiecare sa-si elaboreze singur aranjamentele, stiind ca nu poti ridica la rang de solutie ceea ce tine de un arbitraj intre dorinta de siguranta si dorinta de aventura.
Pascal Bruckner
 
Sa poti alege persoana pe care o iubesti!

Sa poti iubi pe cine vrei!

Cum se poate impaca iubirea – a carei menire este sa tina oamenii impreuna – cu libertatea, care tinde sa ii separe? E o mare dilema, pe care o traim astazi, intretinuta de dorinta de a ne bucura in iubire atat de pasiune, cat si de independenta. 

Cartea lui Pascal Bruckner descrie variatiile paradoxale la care este supusa iubirea in calatoria sa intre erotism si casatorie. Putem vorbi, se pare, de progres in ceea ce priveste conditia femeii, conditiile de munca sau conditiile de sanatate ale oamenilor. Dar nu si atunci cand vorbim despre sentimente si pasiuni.

Istoria nu a gasit inca vreo solutie la suferinta din dragoste.
 
Pascal Bruckner scrie cu claritate si eleganta, fraza lui e sclipitoare. Se vede ca iubeste cuvintele. Se vede ca iubeste sa iubeasca.
Bernard Pivot
 
Pascal Bruckner este un eseist paradoxal: in timp ce se imbata cu atmosfera epocii, nu are egal in a emite critici usturatoare.
Magazine Litteraire
 
 
Nascut la Paris in 1948, Pascal Bruckner este romancier si eseist, o figura emblematica a intelectualitatii franceze. La Editura Trei au aparut toate romanele sale (Casa ingerilor, Luni de fiere, Hotii de frumusete, Care dintre noi doi l-a nascocit pe celalalt?, Iubirea fata de aproapele, Capcaunii anonimi, Copilul divin, Palatul chelfanelii, Iubito, eu ma micsorez!..., Pazea, se-ntoarce Mos Craciun!, Paria), precum si volumele de eseuri (Noua dezordine amoroasa, Fanaticii apocalipsei, Paradoxul iubirii, Casatoria din dragoste, Euforia perpetua, Mizeria prosperitatii, Tirania penitentei. Eseu despre masochismul occidental).
 
Publicata prima data de Éditions Grasset & Fasquelle, Paris, 2009
 
Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape