Pasiunile, placerile si hobby-urile celor mai cunoscuti membri ai dinastiei romane - Dan-Silviu Boerescu

9786069921623
Autor: Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Anul aparitiei: 2018
34%
in stoc
Pret vechi: 14.99 lei
9.84 lei
Discount: 5.15 lei (34%)
+

Descriere

Regele Mihai I a fost un automobilist precoce, pilotand prima masina la numai sase ani. A devenit, apoi, aviator profesionist, o vreme, in exil, intretinandu-si familia din aceasta activitate. De la tatal sau, Carol al II-lea a mostenit pasiunea pentru vanaoare…
Istoria pasiunilor si a hobby-urilor Regilor, Principilor si Principeselor Romaniei ofera o alta perspectiva, generoasa, asupra primei familii a tarii.
‒     Regele Mihai a condus 38 de automobile peste 2. 000. 000 de kilometri
‒     Aviator pasionat si pilot profesionist
‒     Monarhii Romaniei la vanatoare
‒     Carol I, ebenist, forjor si bibliofil
‒     Cand Carmen Sylva o copleseste pe Regina Elisabeta
‒     Regele Ferdinand, un botanist eminent
‒     Regina Maria, de la „casuta din copac” la saloanele Art Nouveau – amintirea unui parfum intens de violete
‒     O printesa frumoasa cantand la pian pana in zori
‒     Printul-actor Radu, biograf consecvent al Familiei Regale
‒     Cartea Regala de bucate a Principesei Margareta
‒     Restaurator de arta cu sange albastru
‒     Fotografiile si expozitiile unei Principese stilate
‒      Nicolae, maratonist pe bicicleta si polisportiv
 
COLECTIA REGALA (25 VOLUME)
Istoria moderna a Romaniei (1866-1947 si, in fapt, pana in prezent) este imposibil de inteles fara analiza istoriei Casei Regale a Romaniei, ale carei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele mai importante ale ultimului veac si jumatate al Principatelor, Regatului si – vai! – Republicii Populare/Socialiste sau, revenind in valtoarea clipei, al unei Romanii fara de noima si identitate precisa, parca mereu pierduta in caruselul european si mondial.
Fara contributia novatoare a Casei Regale nu se stie cand si cum Romania ar fi putut trece din feudalismul intarziat direct in epoca moderna, cum fara actiunile inspirate si deciziile intelepte luate (uneori, contra inimii si a glasului sangelui!) de Suverani (Regele Carol I, Regele Ferdinand si Regina Maria) niciodata nu s-ar fi putut infaptui, la 1 Decembrie 1918, unica Romanie Mare.
Recunoscand rolul istoric jucat de cele cinci generatii ale Familiei Regale a Romaniei, nu putem sa le negam acestora nici calitatea de oameni ai timpului lor (…nu doar ai eternitatii!), de fiinte investite nu doar cu prerogativele dinastice ci si cu atributele lor pur umane, care au creionat si personalitatile puternice ale unor fiinte adesea patimase si chiar contradictorii, pe care nu ne-am propus sa le idealizam in vreun fel. Din amalgamul de trasaturi, uneori destul de greu de armonizat, au reiesit figuri luminoase, fascinante si, in ciuda locurilor comune livresti, absolut surprinzatoare.